4. marraskuuta 2011

Postin tuomaa

Tänään saapui mukava yllätys postitse. Nimittäin erittäin hyvälle tuoksuva paketti Sinuhen leipomolta. Oli rinkeleitä, leipää, croissantteja ja kakku kivassa peltirasiassa. Miehen ansiosta se meille ilmaantui. Vielä en ole maistanut kuin yhtä tuotetta ja se oli hyvää. Loput herkut saa mennä vielä pakkaseen. Ja ihanalle näyttävä Napoleonin kakku saa odottaa jouluun. Täällä meidän kaupoissa ei kyseisen leipomon tuotteita ole ollenkaan, siksi tämä on niin harvinaista herkkua. Ja kun vielä tykkään paljon erilaisista leivistä, niin ilahduin tästä todella!

Yllärilaatikon sisältöä

Tänään syötiin "roskaruokaa". Tein siis pitkästä aikaa hampurilaisia. Tällä kertaa tein vähän erilaisia pihvejä kuin yleensä. Pihvien ohje on lähtöisin Knorrin lippulappusista. Vähän taas meni soveltamiseksi. Ja pihvitaikinaa tehdessä tapahtui se kuuluisa "Oho"-vahinko, jota ei toivo tapahtuvan vaikkapa chiliä lisättäessä. Tällä kertaa "oho" kuului maustaessa, kun barbequekastiketta lorahti vähän runsaanlaisesti. Toisaalta, ei sitä liikaa tullut, vaan olisi voinut laittaa enemmänkin. Taikinaa tein vain puolikkaan satsin ja siitä sai pihvin neljään isoon hampurilaiseen. Sämpylöinä käytin kokojyväsämpylöitä, jotka paahdoin pannulla ja hampurilaisten väliin tuli pihvin lisäksi juustoa, kananmunaa, salaattia, tomaattia, sipulirenkaita ja mausteita. Toki jokainen sai laittaa lisukkeita makunsa mukaan. Ei välttämättä se terveellisin ruoka, mutta saa sitä joskus tuollaisillakin herkutella.

Tässä vielä pihviohje siten, kuinka minä sen tein. Alkuperäisen ohjeen pihvit grillattiin, mutta minä paistoin pannulla. En tiedä, johtuiko liian isoksi jääneestä sipulisilpusta vai mistä, mutta pihvit tahtoivat hajoilla. Ehkä kananmunan voisi laittaa sitomaan taikinaa.

Hampurilaispihvit

400g jauhelihaa
1 pieni sipuli
suolaa
mustapippurirouhetta
3rkl barbeque-ateriakastiketta
0,5rkl häränlihafondia
ripaus chilijauhetta

  Lisää jauhelihan joukkoon suola, pippuri, hienonnettu/raastettu sipuli, barbequekastike, fondi ja chilijauhe. Sekoita ainekset sekaisin. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla öljyssä.


Ja nyt kun mies ja lapset nukkuvat, on aika nollata rankka viikko ja vetää hieman henkeä. Ja nauttia hiljaisuudesta ja yhdestä makeasta Irish coffeesta. Nämä hetket on aika harvassa ja silloin niistä saa luvan kanssa ottaa kaiken irti. En mä tiedä kuinka tuo juoma oikeasti tehdään, mutta minä tein tänään näin:

Irish coffee

3cl irlantilaista viskiä
10cl kuumaa kahvia
1-2tl fariinisokeria
kermavaahtoa

  Kaada kuuma kahvi ja viski lasiin. Makeuta makusi mukaan. Kermavaahtoa päälle ja nauttimaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti