29. marraskuuta 2011

Fazerinaa ja appelsiinimuffinsseja

Tämä päivä on ollut kyllä aikamoista säntäilyä. Viikon ruokalistakin meni uusiin puihin, kun en ehtinyt leipoa pitaleipiä ja kanakin oli unohtunut pakkaseen. Hyppäsin siis huomiseen ruokaan ja makaronilaatikkoon. Tehdään noita pitaleipiä sitten myöhemmin. Vaikka kiirus päivä on ollutkin, niin illalla leivoin vielä appelsiinimuffinsseja. Joskus monta vuotta sitten tuhosin loppuja joulusuklaita sulattamalla niitä muffinssien päälle. Vieläkin hämmästelen, miten ihmeessä niitä suklaita oikein oli jäänyt! Yleensä kun saan ne aika nopeasti tuhottua. Tuota ideaa hyödynsin tänään noiden appelsiinimuffinssien kanssa. Alkuperäiseen ohjeeseen, joka on muuten lähtöisin vanhasta Pirkka-lehdestä, kuului tomusokerikuorrutus eikä se oikein iskenyt. Niinpä sulattelin päälle Fazerinaa. Mutta, lyhyestä virsi kaunis ja ohjetta kehiin....

Appelsiinimuffinssit kera Fazerinan
(12kpl)

1 appelsiini (kuori+1dl mehua)
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
100g voita
2,75dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Päälle:
80-90g Fazerinaa tai muuta suklaata
nonparelleja

  Pese appelsiinin kuori huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta appelsiinin kuori ja purista siitä desi mehua. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää rasva muna-sokerivaahtoon.
  Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja raastettu appelsiinin kuori keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa varovasti sekoittaen.
  Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa n.12-15 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä hieman.
  Sulata suklaa varovasti mikrossa. Levitä sula suklaa muffinssien päälle ja koristele nonparelleilla. Anna suklaan jähmettyä. Namia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti