5. marraskuuta 2011

Kääpiölinnan omo-pataa

Kaaoksen keskellä elellään edelleen. Muutaman kaapin sain eilen jo täyttää, jippii! Tosin ensi viikolla saa vähän kuuhostella, kuinka kovaa nuo miehet aikoo seinien takana ryskätä. Sitten tyhjätään kaapit uudelleen, jos oikein kovaa paukuttavat. Nyt kun energia on ollut vähissä tämän rempan takia ja ehkä vähän muutenkin, niin ajattelin päästä ruoan kanssa taas helpolla. Mielessä käväisi ajatus noutokebabista, mutta se ajatus onneksi katosi aika pian. Alunperin oli tarkoitus, että mies saisi hoitaa tämän viikonlopun kokkailut. Mutta kun tuolla ukolla on paljon muutakin tekemistä, niin lupauduin armollisesti hoitamaan muonituspuolen. Eikä oikeastaan harmita yhtään. Tai no ehkä vähän, kun miehen sapuskat on niin hyviä.

Kun kerran ei ollut aikaa seisoskella hellan ääressä, annoin uunin hoitaa ruoan kypsentämisen. Tein semmoista "otetaan mitä on"-pataa. Otetaan mitä on = omo. Eilen ostin palan naudan sisäpaistia ja kaapista löytyi sieniä ja sipulia. Niillä pääsee jo yllättävän pitkälle. Haastetta kokkaamiseen toi tarvikkeiden löytäminen, kun osa mausteista ja muista kuivaelintarvikkeista on hienosti kasattuna pahvilaatikoihin. Eikä tuo apinan raivolla kissan ruokakippoja kohden ryömivä nuori herra ainakaan helpottanut tuota kokkaamiseen keskittymistä.

Kääpiölinnan omo-lihapataa

n.600g naudan sisäpaistia
suolaa
mustapippuria myllystä
voita
öljyä
2 sipulia
1tlk sienikuutioita
5-6dl vettä
2dl punaviiniä
1 lihaliemikuutio
8 kokonaista mustapippuria
0,5dl suurustetta ruskeille kastikkeille

  Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Leikkaa liha poikkisyin reiluiksi paloiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja voita ja ruskista lihapalat nopeasti kuumalla pannulla vähän kerrallaan. Laita lihapalat pataan. Lisää voita ja öljyä tarvittaessa. Mausta valmiit lihapalat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lihapalojen paistamisen jälkeen kaada kuumalle pannulle desin verran vettä, anna kiehahtaa ja kaada huuhdeliemi pataan. Lisää pannulle voita ja kuullota renkaiksi leikattua sipulia hetkisen. Kaada sipulirenkaat pannuun. Kaada lihapalojen päälle vettä niin, että lähes peittyvät. Lisää pataan viini, kokonaiset mustapippurit ja murusteltu lihaliemikuutio. Anna muhia 175-asteisessa uunissa tunnin verran. Ota pata uunista, lisää valutetut sienikuutiot ja suuruste. Laita takaisin uuniin ja anna muhia vielä toinen tunti. Kaveriksi perunoita ja salaattia. Punaviiniä unohtamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...