7. marraskuuta 2011

Tuoksuja Indonesiasta

Eilen ei kokkailurintamalla tapahtunut mitään, kun lauantain ruokia oli vielä jäljellä. Mutta yksi uutuus tarttui kauppareissulla mukaan ja tämä osoittautui todella loisto ostokseksi. Nimittäin Nordqvistin Santa Lucia valkoinen joulutee. Tytön kanssa ollaan kahdessa päivässä tuhottu varmaan puolet tuosta paketista. Samalla huomasin, että joulupukki voisi tuoda mulle uuden teesihdin. Vanha on matkan varrella kokenut aika kovia ja alkaa olla palvelushistoriansa loppupuolella. 

Tänään kokeiluvuorossa oli sitten yksi versio nasi gorengista. Olisi ehkä kannattanut vilkaista reseptiä tarkemmin siinä vaiheessa kun viikon ruokalistaa suunnittelin. Ei välttämättä paras mahdollinen maanantairuoka. En tiedä johtuiko vaan maanantaiväsymyksestä vai mistä, mutta jotenkin koin sapuskan turhan työlääksi. Ainakin lopputulokseen nähden. Tai sitten tein jotain väärin, mutta mun mielestä ruoasta tuli vähän kuivaa. Annoksen päälle laitettu soija paransi ruokaa vähän, mutta jotenkin kaipasin jonkinlasta kastiketta tai vastaavaa tuohon ruokaan. Maussa ja tuoksussa ei tosin ollut mitään vikaa. Ja ruokaseurakin oli erittäin mieluisaa. Toki tästä ruoastahan on monia versioita, niin ehkä joku toinen voisi toimia paremmin. Ohjeen oon taas ottanut jostain lehdestä, mutta mistä, sitä en muista. Tässä kuitenkin tämä ohje, jos joku haluaa testailla.

Nasi goreng

3dl jasminriisiä
n.6-7dl vettä
1tl suolaa
1 kanelitanko
2 kananmunaa
1-2 punaista chiliä
1-2 vihreää chiliä
4 valkosipulinkynttä tai 4tl valkosipulimurskaa
300g broilerin fileesuikaleita
2rkl soijaa
1ps(450g) Wok Bali-pakastevihanneksia
öljyä paistamiseen
Tarjoiluun:
kurkkua
tuoretta persiljaa tai korianteria

  Keitä riisi kypsäksi suolalla ja kanelitangolla maustetussa vedessä. Vispaa kananmunien rakenne rikki ja paista munista pieni munakas öljyssä pannulla. Valuta munakas lautaselle odottamaan ja mausta ripauksella suolaa. Suikaloi munakas.
  Poista chileistä siemenet halutessasi ja hienonna chilit. Murskaa valkosipulinkynnet tai käytä valmista murskaa. Sekoita valkosipulit ja chilit broilerisuikaleisiin. Paista broilerit kuumalla pannulla öljyssä parissa erässä. Laita kaikki broileripalat takaisin pannuun ja mausta soijalla. Lisää kohmeiset kasvikset pannuun ja anna kypsyä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää soijaa tarvittaessa.
  Poista kanelitanko riisistä ja paista riisi öljyssä pannulla. Tarjoa riisi ja broileri persilja- tai korianterisilpulla maustettujen kurkkuviipaleiden ja suikaloidun kananmunan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti