19. marraskuuta 2011

Hidasta ruokaa, rivakkaa rokkia

Tänään oli taas Alman vuoro huolehtia meidän perheen muonituksesta ja tuvan lämmityksestä. Kun ensin vietti parisen tuntia ulkona kylmässä lautoja, rimoja ja roskia keräten ja kasaten, niin oli oikein mukavaa tulla tupaan, laittaa Alma (siis meidän puuhella) lämpiämään, pilkkoa sapuska-ainekset pataan ja ylpeillä päivän saavutuksista. Siis tuosta siivousoperaatiosta. Paljon saatiin roskaa kasoille ja säkkeihin. Vaikka jäihän tuota vielä. Ja taas lähtee ajatus rönsyilemään... Eli siihen ruokaan. Varovasti täytyy myöntää, että tämänkin päivän alkuperäisestä ohjeesta vastaa Yhteishyvä. Kylläpäs sen lehden ohjeita on kertynyt kokeiltavaksi tälle viikkoa. Ainesmääriä muuttelin taas jonkin verran eli laitetaas ohje sen mukaan. Mielenkiinnolla odotan, millaista ruoka on. Aineksista päätellen ei se kovin pahaa voi olla. Sen näkee illemmalla. Nesteen määrä mua vähän mietityttää, mutta lisäillään jos tarve vaatii.

Syyspata

n. 700g karjalanpaistilihaa
reilu 1tl suolaa
3 pientä sipulia
pala (n.300g) lanttua
3 (n.200g) porkkanaa
6 perunaa
5dl lihalientä
15 maustepippuria
4 laakerinlehteä

  Laita lihapalat kannelliseen pataan ja mausta suolalla. Kuori sipulit ja leikkaa neljään osaan. Paloittele kuorittu lanttu, porkkanat ja perunat. Lisää kasvikset, pippurit ja laakerinlehdet pataan. Kiehauta lihaliemi ja kaada pataan. Peitä pata kannella ja kypsennä 150 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 2,5 tuntia. Tarkista lihojen ja kasvisten kypsyys.

Matkalla uuniin...
...ja 2,5 tuntia myöhemmin

Niin joo... Ja päivän kokkausmusiikista vastasi tänään Accept. Aloitin nimittäin tänään meidän vinyylilevyjen kuunteluoperaation. Kaikki (reilu 400) levyä ajattelin kuunnella ja vieläpä aakkosissa :) Joskus kävin cd:t läpi samoin ja aika mielenkiintoinen projekti se oli. Ja pitkä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...