24. marraskuuta 2011

Helmiä muksuille

Kuka muistaa helmipuuron? Silloin muksuna tuo puuro oli suurta herkkua. Varmasti sitä on aikoinaan meillä kotonakin tehty, mutta erityisesti mieleen on jäänyt serkun äidin keittämät puurot. Jostain kumman syystä tuon herkun olemassaolo unohtui moneksi moneksi vuodeksi. Varmaan pariksikymmeneksi, jos oikein tarkkoja ollaan! Muutama vuosi sitten muistin taas tuon puuron ja siitä lähtien noita helmi-suurimoita on aina löytynyt meidän kaapista. Toinen näitä nostalgiaherkkuja on makaronivelli ja luulen että sitäkin täytyy lähiaikoina taas tehdä.

Tarkoituksena oli ilahduttaa jalkkistreeneistä saapuvaa muksua helmipuurolla ja kuningatarkiisselillä. Mutta eihän neidille sitten kelvannut. Taisi olla ruokahalut hukassa, kun päivällä oli tullut riitaa kavereiden kanssa. No, eiköhän tuo aamulla kelpaa. Alla oleva puuron ohje on suoraan Helmi-suurimopakkauksesta ja kiisseli omasta päästä.

Helmipuuroa ja kuningatarkiisseliä

8dl maitoa
2dl helmi-perunasuurimoita
0,75tl suolaa
1rkl voita tai margariinia
Kuningatarkiisseli:
5dl vettä
2-2,5rkl perunajauhoja
0,75-1dl sokeria
200g mustikoita
200g vadelmia

  Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita perunasuurimot kiehuvaan maitoon ja anna puuron kiehua hiljaisella lämmöllä 8 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron hautua kannella peitettynä 1-2 minuuttia. Mausta suolalla ja nokareella voita tai margariinia.
  Kiisseliä varten sekoita vesi, perunajauhot ja sokeri kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes kiisseli kirkastuu ja pulpahtaa. Nosta kattila liedeltä. Lisää kohmeiset marjat ja sekoita varovasti. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele kiisselin pinnalle hieman sokeria.
  Jos käytät ulkomaisia vadelmia, muistathan kuumentaa niitä varmuuden vuoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...