17. marraskuuta 2011

Makeaa ja sitruunaista

Kiireinen viikko alkaa onneksi olla voiton puolella! Sen vuoksi ajattelin ilahduttaa muuta sakkia jollain hyväskällä. Kauppaan en jaksanut lähteä, eli täytyi taas keksiä jotain helppoa niistä aineksista mitä kotoa löytyi. Yhteishyvän ohjeet pelasti jälleen kerran tilanteen. Tänään herkutellaan siis sitruunaisella toscakakulla. Nam! Helppo ohje ja ihanan mehevää kakkua tuosta tuli. Valmistamisessa ei kauaa mennyt, vaikka välillä sai hoitaa pojan lounastelut ja päiväunille nukuttamisen.

Sitruunainen toscakakku

2 munaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
0,5dl maitoa
100g voita sulatettuna
0,5 sitruunan kuori
2tl sitruunan mehua
Toscakuorrutus:
75g voita
100g mantelilastuja
1dl sokeria
0,5dl maitoa
1rkl vehnäjauhoja

  Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperin pala. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Vaahdota munat ja sokeri. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori ja purista mehu. Lisää muna-sokerivaahtoon sitruunan mehu ja kuoriraaste, voi-maitoseos sekä vehnäjauho-leivinjauheseos varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 20 minuuttia.
  Mittaa kuorrutuksen ainekset kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus esipaistetun pohjan päälle. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin vaaleanruskean värin.

2 kommenttia:

  1. Minulta onkin jäänyt tälläinen ohje kokonaan huomaamatta. Onneksi lisäsit kuvan facebookiin! :)

    VastaaPoista
  2. Ikivanha ohje, mutta oikein hyvä silti :)

    VastaaPoista