8. marraskuuta 2011

Suolaista "kaapit tyhjäksi"-piirakkaa

Pojan päiväunien aikaan innostuin taas leipomaan. Vaikka olisi tässä ollut paljon muutakin tekemistä. Jääkaapissa oli taas semmoista tavaraa, joka oli hyvä saada käytettyä ennen kuin menevät pilalle. Miehen toivomuksesta tein niistä sitten piirakkaa. Ohjeen vedin ihan täysin hatusta. Lähinnä seisoin jääkaapin edessä, tutkailin päivämääriä ja yritin ottaa semmoisia juttuja, joilla olisi edes pieni mahdollisuus sopia yhteen. Nestettä tähän tuli ehkä vähän liikaa. Laitoin kermaviilin kaveriksi 2dl ruokakermaa ja luulen että desi olisi piisannut. Se vaan näytti siinä kulhossa niin mahdottoman paksulta massalta. Tosin täytyy varmaan odottaa, miltä tuo piirakka vaikuttaa kun on jäähtynyt. Mozzarellan korvaisin ehkä jollain miedolla juustoraasteella, kun tuo palamozzarella jää vähän kumimaiseksi.

Kinkku-mozzarellapiirakka

150g voita
1dl juustoraastetta
3dl vehnäjauhoja
1rkl vettä
Täyte:
200g palvikinkkua palana
3 pientä sipulia
tilkka öljyä
mustapippuria
0,5 punainen paprika
125g mozzarellaa palana (tai jotain juustoraastetta)
2dl kermaviiliä
1-2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1tl pippurisekoitusta
0,5tl suolaa
1tl valkosipulijauhetta

  Nypi pehmeä voi, juustoraaste ja jauhot murumaiseksi. Lisää ruokalusikallinen kylmää vettä ja sekoita taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  Leikkaa sipuli renkaiksi ja kuullota kevyesti pannulla tilkassa öljyä. Rouhi päälle hieman mustapippuria. Kuutioi paprika, kinkku ja mozzarella. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita kermaviili ja kerma joukkoon. Mausta pippurisekoituksella, suolalla ja valkosipulijauheella.
  Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 27cm). Levitä päälle kinkku- ja paprikakuutiot, sipulirenkaat ja mozzarella tai muu juusto. Kaada liemi päälle.
  Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta hieman ruskistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti