28. marraskuuta 2011

Maanantaina makkaraa

Tänään oli vuorossa helppoakin helpompi siskonmakkarastroganoff. Eihän tuolla ole mitään tekemistä oikean stroganoffin kanssa, mutta sillä nimellä oon tuon ohjeen joskus löytänyt. Tuo siskonmakkara on kyllä mun suurta herkkua. Ihanan mausteista. Tai onhan noissakin varmasti eroja valmistajasta riippuen. Kun tänään kastikkeeseen päätyi siskonmakkaran lisäksi pekonia, purjoa ja kermaa, niin lopputuloksena oli ähky. Alkuperäinen ohje kuuluu taas niihin "leikattu lehdestä kauan kauan sitten". Enkä kyllä yhtään muista, että mistä lehdestä on lähtöisin. Jonkin verran oon ohjetta muutellut.

Siskonmakkarastroganoff

400-500g siskonmakkaraa
1pkt(n.170g) pekonia
10cm:n pala purjoa
4 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
4dl ruokakermaa
2 maustekurkkua
ripaus pippurisekoitusta

  Suikaloi purjo ja pekoni ja paista pannulla hetkisen. Siirrä pekoni-purjoseos lautaselle. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Puserra siskonmakkara kuorestaan palloiksi kuumalle pannulle. Ruskista siskonmakkarapalat. Kaada pekoni-purjoseos pannulle makkaroiden joukkoon. Lisää murskattu tai hienonnettu valkosipuli, kuutioidut maustekurkut ja kerma. Mausta pippurisekoituksella ja tarvittaessa suolalla. Anna kastikkeen kiehua kokoon. Tarjoa perunoiden tai pastan kanssa.

Ei niin nättiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti