26. kesäkuuta 2013

But it's ok to eat fish 'cause they don't have any feelings....

Viitisen vuotta sitten, tytön ollessa kahdeksan vuotias, oltiin yhden ystäväpariskunnan häissä. Tyttö ei siihen aikaan suostunut syömään lihaa ollenkaan ja juhla-aterialla söi vain perunaa ja kasviksia. Toinen vieraana ollut ystävämme tuumasi tähän tytölle, että perunoillakin on sielu. Ei niitäkään voi syödä. Siinä kohtaa olisin oitis voinut kuristaa kyseisen herrahenkilön, kun neidin syöminen oli muutenkin mitä oli. Mutta nyt jutulle lähinnä naureskellaan :D Tämä tarina muistui taas mieleeni, kun törmäsin Nirvanan "Something in the way"-biisiin, josta päivän otsikonkin nappasin. Jess. Kaloja voi syödä!

Tänään vuorossa oli kalakeitto uusista perunoista. Niin yksinkertaista ja niin hyvää. 

Kalakeitto

400g lohta tai siikaa paloina
7dl vettä
1-2 kalaliemikuutiota
10 kokonaista maustepippuria
700g uusia perunoita
2 porkkanaa
3 kevätsipulia varsineen
4dl maitoa
1,5rkl vehnäjauhoja
0,5tl sokeria
tilliä hienonnettuna

  Kuumenna vesi ja liemikuutiot. Harjaa perunat puhtaiksi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Viipaloi porkkanat. Hienonna sipulin valkoinen osa ja leikkaa varret renkaiksi.
  Lisää pippurit, perunat, porkkanat ja hienonnettu sipuli kalaliemeen. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
  Nosta kalapalat keittoon. Lisää keittoon 3dl maitoa ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa vehnäjauhot ja 1dl maitoa tasaiseksi seokseksi. Sekoita kiehuvaan keittoon. Lisää sipulinvarret, mausta sokerilla ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä tai maitoa.
  Tarkista  maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää hienonnettu tilli. Tarjoa lisänä ruisleipää.


Ensimmäinen oman maan mansikka oli kypsä <3

4 kommenttia:

  1. Sielukkaat perunat :) Ainakin K-kaupan perunoilla tuntuu nykyään olevan. Onneksi meidän lapset eivät ole mainoksesta asiaa vielä hoksanneet.

    Vähän aiheen ohi, mutta miltä sinun herneet näyttävät? Joko näyttää valioyksilöiltä? :D Laitoin omat siemenet samoihin aikoihin kun sinäkin ja minun ovat vasta noin 10 cm pitkiä tapauksia, vaikka ovat aurinkoisessa paikassa, pah! Ei taida satoa tulla meille.

    Onnea mansikasta! :)

    VastaaPoista
  2. Totta :) Enpäs ole ajatellutkaan niitä mainoksia noin. Onneksi neidillä alkaa tuo vaihe olla ohi...

    Mun herneiden kanssa on käynyt vähän köpelösti. Istutin herneet kuudennen kerran muutama päivä sitten, kun kaikki tähän mennessä istutetut on syöty. Ilmeisesti räkättirastaat tai muut siivekkäät ovat olleet asialla. Muutaman laitoin ruukkuun viikko sitten ja ne on ehkä parin sentin pituisia. Ei taida siis meillekään tulla herneitä tänä vuonna :/

    VastaaPoista
  3. Enpä ole tajunnut tehdä lohikeittoa uusista perunoista, täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Meillä pikkumies tykkäsi tästä keitosta niin paljon, että halusi tätä myös tänään iltapalaksi. Ei kelvannut leipä, ei puuro, ei mikään. Kun sitten hellyin ja lämmitin pienen tipan soppaa, poika lusikoi ruokaa onnellisena ja hoki, että hyvää keittoa :) Se on jo paljon sanottu meidän krantulta pikkumieheltä :D

    VastaaPoista