1. kesäkuuta 2013

Metal heart - sydänpikkuleivät ja laiskan leipurin muotopuolet keksit

Niin vaan on yksi lukuvuosi takana ja mun vauva pääsi viidenneltä luokalta. Todistus oli mitä mainioin ja suunnattoman ylpeä tytöstäni <3 Yleensä koulun päättäjäisiä on juhlittu kakun kera, mutta kun juuri leivoin tuon raparperitortun, niin en viitsinyt heti tehdä toista isoa leivonnaista. Sen sijaan tein pieniä keksejä, joista osaan pursotin kermavaahtoa. Tuoreet marjatkin olisi olleet tosi jees, mutta mistäs niitä tähän hätään sai. Leivoin nimittäin keksit aamulla ennen yhdeksää ja vieläpä ennen aamukahvia! Mut tuntevat ihmiset pitävät tätä todennäköisesti suuren suurena ihmeenä. Minä kun en ole se maailman herttaisin ihminen aamutuimaan....

Keksejä tein alla olevasta ohjeesta vain puolet. Osasta tuli sydämiä, osasta kuppeja ja osasta haarukkaleipiä. Multa kun löytyy tasan kuusi pienen pientä sydänvuokaa ja pelkästään niitä käyttämällä keksien paistoon olisi mennyt ikuisuus. Itse taikina oli niin hyvää, että sain jatkuvasti siirrellä taikinakulhoa vikkelien pikkusormien alta turvaan... Ohje kekseihin löytyi "Kodin herkkuleivonnaiset"-kirjasta.

Marketan hyvät sydämet
(40-50kpl)

1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
1dl maizenaa (maissitärkkelys)
200g voita
2rkl siirappia

  Sekoita keskenään kuivat aineet. Nypi ne voin kanssa ja lisää siirappi. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina ohuelti sydämenmuotoisiin, hyvin voideltuihin metallisiin leivosvuokiin. Muutkin muodot käy :) Laita muotit pellille. Vaihtoehtoisesti voit pyöritellä taikinasta pieniä palloja ja litistää ne haarukalla.
  Paista pikkuleipiä uunin keskiosassa, 200 asteessa noin 7-9 minuuttia. Anna muottien jäähtyä vähän ja kopauta kakut varovasti pois.
  Halutessasi voit täyttää sydämet kermavaahdolla ja hillolla juuri ennen tarjoilua.



4 kommenttia:

  1. Ihana tuo täytetty versio, tuollaisia voisikin tehdä ja ehdottomasti kermavaahtoa :)

    VastaaPoista
  2. Ja mansikoita :) Tai muita marjoja! Täytyy varmaan tehdä kesän aikana vielä uusi satsi.

    VastaaPoista
  3. On ollut hauska kuunnella ystävien juttuja lasten koulujen/päiväkotien kevätjuhlista. Kyyneleitä on vuodatettu ku omat "vauvat" on jo niin isoja! :) Niin ne lapset vaan kasvaa ja ite ei vanhennuta ollenka... :)
    Ja hyvännäköisiä herkkuja on taas taiottu,nam!! :)

    VastaaPoista
  4. Totta! On hassua, että ipanat kasvaa, mutta itse pysyy aina yhtä nuorena :D Jos ei muuten, niin ainakin mieleltänsä.

    VastaaPoista