10. joulukuuta 2013

Such a cheesy thing - juustoinen jauheliha-makaronivuoka

Joulukiireiden keskellä on hyvä palata hetkeksi perusasioiden pariin eli tuiki tavalliseen arkiruokaan. Juustoinen jauheliha-makaronivuoka on helppo tehdä ja kelpaa ainakin meillä kaikille. Jauhelihan voi halutessaan vaihtaa kypsään broileriin tai kuullotettuihin kasviksiin. 

Tämä viikko kuluu pitkälti joululeivonnaisia valmistellessa, joten kokkailuun ei kauheasti jaksa panostaa. Seinäjokisille vinkiksi, että Pohjan koululla järjestetään Joulumyyjäiset lauantaina 14.12.2013 klo 10-13. Kääpiölinnan leipomuksia löytää 6. luokan pöydästä :) Tervetuloa kartuttamaan pienten ja hieman isompienkin koululaisten luokkaretkikassoja!




Jauheliha-makaronivuoka

1ps(400g) tummaa makaronia
vettä
suolaa
400g jauhelihaa
1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
0,5-1tl suolaa
1tl sipulijauhetta
ripaus mustapippuria
1tl oreganoa
1 punainen paprika
Juustokastike:
2-3rkl voita tai margariinia
2-3rkl vehnäjauhoja
3dl vettä
1 kasvis- tai lihaliemikuutio
1dl ruokakermaa 
reilu 1dl juustoraastetta
1-2tl paprikajauhetta
Päälle: 
1-1,5dl juustoraastetta

  Keitä makaronit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja lisää ruskistamisen loppupuolella hienonnettu sipuli ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Mausta maun mukaan. Levitä makaronit voideltuun vuokaan ja kaada jauheliha päälle. Kuutioi paprika ja levitä ne vuokaan. Sekoita kevyesti.
  Sulata kastiketta varten rasva pienessä kattilassa. Lisää vehnäjauhot, anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon vesi samalla hyvin sekoittaen, kunnes kastike on tasaista. Lisää liemikuutio ja anna kastikkeen kiehua pari minuuttia. Sekoita kastikkeen joukkoon kerma, juustoraaste ja paprikajauhe. Kaada kastike vuokaan ja nostele varovasti sekaisin. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta.
  Kypsennä vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

4 kommenttia:

  1. Nam, tämäpä näyttää hyvältä! Täytyy pistää ohje korvan taakse, seuraavaksi kun tarvitaan "pikaruokaa", niin tämä menee testaukseen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kelpaa :) Tyttö ei ilahtunu noista paprikoista, mutta saipa ne nypittyä sivuun.

      Poista
  2. Namskis, oikeinpa on herkun näköistä. Tarttee kyllä pian koklata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) Tämä on oikein oivaa arkiruokaa.

      Poista