16. joulukuuta 2013

She can pack some punch - muffinssit punssilla ja luumulla....

Tänään on aika kulunut melko hyvin leipoessa. Pyöräytin kahdenlaisia muffinsseja ja pullarinkeleitä, joista suurin osa pääsi pakastimeen odottamaan. Laitan niitä sitten äitini matkaan, kun hän lähtee kotiin. Ihanaa, kun äiti tulee huomenna meille! Tuntuu, että viime kerrasta on ikuisuus, vaikka lokakuussahan me nähtiin. Harmi, että hän lähtee ennen joulua takaisin, mutta saapa edes muutaman päivän viettää äidin kanssa. Tyttökin odottaa innoissaan, että pääsee mumman kanssa shoppailemaan :) 

Toiset muffinssit tein Eskimon reseptilappusesta löytyneen luumu-punssimuffinssien ohjeen mukaan. Ei mun näitä alunperin pitänyt leipoa, mutta kun sattumalta huomasin ohjeen eilen mapeissani ja ainekset löytyivät, niin mikä ettei... Alkuperäisessä ohjeessa näille oli tehty tomusokerista kuorrute, mutta jätin sen pois. Ehkä voisi sanoa, että nämä ovat enemmänkin aikuiseen makuun, sillä sekä punssi että luumu maistuu näissä melko voimakkaasti. Ei silti ollenkaan hullumpia!




Luumu-punssimuffinssit
(12kpl)

200g kuivattuja luumuja
0,75dl punssia
50g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
1dl maitoa

  Pane luumut pieneen kulhoon ja kaada päälle punssi. Anna luumujen pehmetä yön yli.
  Pilko luumut. Sulata rasva. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Nostele kaikki ainekset kananmunavaahtoon. Käytä taikinaan myös luumujen liotuksessa käytetty punssi, jos sitä on kulhon pohjalla.
  Jaa taikina alumiinivuokiin (tai silikonisiin muffinssivuokiin). Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti