14. joulukuuta 2013

Cupcakes, so sweet and tasty - gluteenittomat taatelikuppikakut

Tytön myyjäiset on nyt ohi ja ilmeisen hyvin luokka sai kerättyä itselleen rahaa! Hieno juttu! Rahat käytetään keväällä tehtävään luokkaretkeen, joten kaikki tulot on kyllä tarpeen. Ja kyllähän sitä tavaraa oli kadonnutkin! Mun tekeleistä oli mennyt kaikki, joten täytyy leipoa itselleen uudet kaakut ja muffinssit. Vähän kyllä jännittää, että mitä ihmiset niistä leivonnaisista tykkäävät. Toivottavasti maistuvat!

Tyttöni sanoi eilen, että joku oli kaipaillut gluteenittomia leivonnaisia. Kun sattumalta olin nähnyt Sokerireunus-blogissa gluteenittomien taatelikuppikakkujen ohjeen ja ainekset sattuivat löytymään kotoa, tein vielä niitäkin muutaman paketin joulukakkujen ja sokerimassakoristeiden lisäksi. Itse maistoin yhtä ja oli ne kyllä hyviä! Monet gluteenittomat leivonnaiset, joita olen maistanut, ovat olleet aika mauttomia. Nämä puolestaan olivat ihanan mehukkaita ja täynnä makua! Tosin hieman mua häiritsi taateleista kuppikakkuihin jääneet haituvat. Mutta ajattelin kyllä tehdä näitä vielä itsellenikin. Kuppikakkujen päälle en enää jaksanut sokerimassakoristeita tehdä, joten laitoin päälle vain värillistä sokeria. Nonparelleja en viitsinyt käyttää, kun yhdestä pakerista olin poistanut tuoteselosteen ja värillisissä kuulissa näytti olevan vehnäjauhoja. Kun gluteenittomat tuotteet ei sinällään ole tuttuja, niin täytyy tarkkaan tutkia ainesten tuoteselosteet. Sattumalta kotoa löytyi vielä mukavan jouluisia paperivuokia ja piparikoristeita kuppikakkuja kaunistamaan :)




Gluteenittomat taatelikuppikakut
(n.14kpl)

1pss (n.250g) kivettömiä taateleita
3dl vettä
2dl sokeria
200g voita
2 munaa
1tl vaniljasokeria
1rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2,75 dl gluteenitonta jauhoseosta
Kuorrutus:
2,5dl tomusokeria
n.2rkl sitruunamehua tai vettä

  Laita taatelit, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä välillä sekoittaen soseeksi.  Lisää soseeseen voi paloina ja sekoita siten, että voi sulaa. Anna seoksen jäähtyä kunnolla. 
  Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita varovasti niin, että aineet sekoittuvat. Älä kuitenkaan enää vatkaa!
  Nostele taikina muffinssivuokiin. Itse paistoin kuppikakut silikonivuoissa, joihin olin sipaissut kevyesti öljyä ja nostelin vasta jäähtyneenä paperivuokiin. Kypsennä 200-225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kuppikakkujen jäähtyä.
  Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehua tai vettä niin, että saat sopivan sakean kuorrutteen. Jos haluat, sirottele kuppikakuille tomusokeria ja levitä päälle nokko tomusokerikuorrutetta. Koristele halutessasi nonparelleilla, värillisellä sokerilla tai sokerimassakoristeilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti