3. joulukuuta 2013

Tule juomaan jos sinun on jano - tuoksuva teeglögi

Joulu on tunnetusti glögien kulta-aikaa. Henkilökohtaisesti en ole punaviinipohjaisten glögien ystävä, mutta muut glögit kelpaavat vallan mainiosti! Teeglögi oli mulle täysin uusi tuttavuus, mutta osoittautui niin hyväksi, että taatusti teen toistekin. Makua saa mukavasti muunneltua eri teemakuja käyttäen. Tähän laitoin Liptonin Citrus-teetä. Ohje on jälleen kerran Pirkasta poimittu. Tämän kanssa voisi kokeilla kumkvattilikööriä tai Cointreauta ja jättää sokerin pois tai ainakin laittaa vähemmän. En tiedä miten se sopii, mutta kokeilemallahan tuo selviää.




Teeglögi

1l vettä
1-2 kanelitankoa
20 neilikkaa
0,5-1tl kardemummansiemeniä
pieni pala tuoretta inkivääriä
5ps hedelmäteetä
3-5rkl hunajaa tai fariinisokeria (laitoin vähän molempia)

  Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia. Lisää teepussit ja nosta kattila levyltä. Anna teen hautua viitisen minuuttia kannen alla.
  Nosta pois teepussit ja siivilöi mausteet. Lisää hunajaa ja/tai fariinisokeria maun mukaan. Tarjoa kuumana kumkvatti- tai sitruunaviipaleiden tai manteleiden ja rusinoiden kanssa.

Sitten vähän kuulumisia. Neiti kävi eilen kirurgilla ja määrättiin polven magneettikuvaan. Vamma on todennäköisesti lievä, eikä tarvinne kirurgisia toimenpiteitä. Mutta sen tietää sitten tarkemmin kuvan jälkeen. Vaarallisia nuo liikuntatunnit :) 

6 kommenttia:

  1. Kestääköhän tämä glögi pullotusta ja uudelleen lämmitystä...?
    Mietin että jos jouluksi tekisi kotona ja pullossa kuljettaisi tuliaisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä uskalla sanoa tuohon mitään. Mulla jäi tuota vähän ja ajattelin illalla sen lämmittää. Kerron sitten muuttuiko maku :)

      Poista
    2. Arvaa muistinko enää lämmittää glögiä uudelleen... Sori. Melkein täytyy tehdä uus satsi ja kattoa miten toimii uudelleen lämmitettynä.

      Poista
  2. ...niin ja hyvä jos selviätte polven kanssa ilman kirurgisia toimenpiteitä!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihana juttu, jos selvitään ilman puukkoa. Ei ne leikkaukset koskaan ole mitään kivoja juttuja.

      Poista
  3. Mullakin on glögit pyöriny mielessä, tarttis saaha tehtyä itte... taidankin suhauttaa jonkunlaisen glögin johonkin luukkuun. Tää tee glögi ei näytä, eikä kuulostakkaan yhtään pahalle!

    VastaaPoista