30. joulukuuta 2013

Run run reindeer! - Poro-perunapotti kantarelleilla

Tämä on taas niitä päiviä, kun ruokasuunnitelmat vaihtuu lennossa. Tarkoitus oli tehdä poro-perunavuokaa aurinkokuivattujen tomaattien kera, mutta kaapissa nököttänyt kantarellitölkki syrjäytti tomaatit tuosta vaan. Lihoja ja sipulia ruskistaessa ruoka aivan huusi sieniä joukkoonsa. Onneksi tämä kotona kokkaaminen ei ole niin turhan tarkkaa puuhaa, vaan saa soveltaa just niin paljon kuin haluaa. Juustoa olisi voinut laittaa enemmän, mutta se on nyt myöhäistä. Puolukkahillon kanssa tämä oli melkoista herkkua. Ehkä näillä eväillä jaksaa mennä tekemään inventaaria tytön jalkapallojoukkueen hyväksi :)




Poro-perunapotti

reilu 500g poronkäristyslihaa
2 sipulia
1tlk kantarelleja
n.2dl vettä
öljyä
suolaa
mustapippuria
Perunasose:
1,2kg jauhoisia perunoita
2dl maitoa
1 kananmuna
nokare voita tai margariinia
1tl suolaa
Pinnalle:
juustoraastetta

  Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kaikki vesi pois, lisää maito ja soseuta perunat. Lisää joukkoon muna sekä rasva ja mausta sose suolalla.
  Leikkaa jäinen käristysliha suikaleiksi. Ruskista lihat muutamassa erässä kuumalla pannulla. Käytä paistamiseen voita tai öljyä. Lisää viimeisen lihaerän joukkoon hienonnettu sipuli ja valutetut sienet ja anna niiden kypsyä hetkisen. Laita kaikki lihat takaisin pannuun, lisää vesi ja hauduta kannen alla viitisen minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. 
  Kaada poronkäristys voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle perunasose ja juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Tarjoa salaatin ja/tai puolukkahillon kanssa. 
 

3 kommenttia:

  1. Ei muuten varmaan ole paha setti! Arkista juhlaruokaa! ;) Hyvät vuoden vaihteet Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei näillä aineksilla voi kovin pahaa ruokaa saada aikaiseksi :D Oikein hyvää uutta vuotta myös sulle!

      Poista
  2. Eikös se poro vaan olekin ihan mielettömän hyvää?! :)

    VastaaPoista