13. joulukuuta 2013

Minä olen poro... ja muita juttuja myyjäisiin

Hieman haikein mielin leivoin tytön luokan huomisiin myyjäisiin. Nämä kun ovat tytön viimeiset myyjäiset ala-asteella. Yläasteesta en tiedä, mutta jotenkin oletan, ettei siellä ole tällaisia juttuja ollenkaan. Tai ei ainakaan ollut silloin, kun minä olin nuori. Pojan koulutaipaleeseen puolestaan on vielä monta vuotta, joten taitaa myyjäisiin tulla melkoinen tauko. Snif. Kenelle minä sitten leivon ensi jouluna määrättömän määrän herkkuja?!

Olin juuri tuumannut, että täytyisi alkaa tutkimaan kakkuohjeita ja päättää mitä tänä vuonna leipoisi, kun sattumalla Herkkuhovissa julkaistiin aivan ihanalta vaikuttanut joulukakkuohje. Ja mikä parasta, kakku tehtiin sekoittamalla vain ainekset keskenään, joten valmistaminenkin oli nopeaa. Ei siis tarvinnut sen kummemmin asiaa tuumailla. Vähän vielä koristeita päälle niin hyvä. Kakkujen lisäksi tein kolme settiä kakkukoristeita sokerimassasta, jos joku haluaa koristella kakkunsa itse. Sainpa samalla hyvän syyn treenailla koristeiden tekoa. Koristeista tuli kyllä melkoisia tekeleitä, mutta ei voi mitään. Jos ne ei kellekään kelpaa, niin käytetään sitte itte.

Mutta huomenna siis kaikki Seinäjoella majailevat tai muuten täällä kulkeilla olevat Pohjan koululle herkkuja ostamaan! Myyjäiset pidetään koulun ruokalassa klo 10-13!






Joulukakku

450g fariinisokeria
300g vehnäjauhoja
2tl kanelia
2tl inkivääriä
2tl kardemummaa
1tl neilikkaa
1tl soodaa
0,25tl suolaa
2dl piimää
2 kananmunaa
100g voisulaa

   Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään, käsin saat parhaiten. Lisää joukkoon piimä, munat ja voisula. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun suureen kahvikakkuvuokaan.
  Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Kakku säilyy hyvin ja paranee vanhetessaan.








7 kommenttia:

  1. Ihania koristeita olet näperrellyt! Uskon että moni ostaa tälläisiä enemmän kuin mielellään varsinkin joulukiireitä helpottamaan. :)
    Tosi kiva että ohjeestani oli heti hyötyä, tykkään itsekin kun se on tosi nopeatekoinen ja on se hyvääkin. Ja kuten sanoit, taikina varsinkin. Tiedän.. :D Moni on meilläpäin kakkua kehunut, toivottavasti sielläkin siitä pidetään. :) Saitteko muuten ne vedet toimimaan eilen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt se miettii siellä mitkä ihmeen vedet? Sekoitin sut toiseen bloggaajaan, oho =D

      Poista
    2. :D Ei haittaa :D Hieman ihmettelin, että mistähän sinä puhut, mutta en sitten ehtinyt asiaa sen kummemmin pohtimaan :)

      Niin ja kiitos :) Olishan nuo koristeet voineet vieläkin tarkemmin tehdä, mutta pikkumiehen avustaessa se oli hieman hankalaa. Vähän väliä katosi joko työkalut tai osa massasta.

      Poista
  2. Tiedän pari tyyppiä jotka saattaa huolia leivonnaisia :D ihan ympäri vuoden toki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, hyvä :) Mulla on muuten yks juustokakkuohje, jota ajattelin testata joulun jälkeen ja sun täytyy sitten tulla syömään. Siinä kun ei käytetä liivatetta.

      Poista
  3. Joku sai todella kauniita koristeita joulukakkuihin!! :)
    Joulumyyjäiset on kyllä muutenkin niin ihania tapahtumia. Jotenkin tuovat sen joulun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne :) Onhan noissa myyjäisissä aina oma tunnelmansa. Täytyy varmasti käydä koulun myyjäisissä jatkossakin, vaikka tyttö siirtyykin yläasteelle.

      Poista