17. joulukuuta 2013

Take one, bake one - joulun piparimuffinssit

Kun olin saanut luumu-punssimuffinssit uuniin, huomasin samaiseen mappiin kopsaamani piparimuffinssien ohjeen. Koska ohje oli superhelppo, tein sitten niitäkin yhden satsin. Nämä kun sopivan makujensa puolesta paremmin noille ipanoille. Jos jotain tekisin toisin, niin murskaisin piparkakut jatkossa hitusen pienemmiksi. Isoimmat palat nimittäin tummuivat hieman liikaa uunissa, mutta pienemmät olivat oikein hyviä. Ja ehkä lisäisin taikinaan ripauksen piparkakkumaustetta. Tämäkin ohje on löytynyt Eskimon reseptilappusesta. 




Piparkakkumuffinssit
(9-10kpl)

4,25dl vehnäjauhoja
1,5dl fariinisokeria
2tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1,75dl maitoa
50g voita tai margariinia sulatettuna
Päälle:
40g voita tai margariinia sulatettuna
50g(n.6kpl) piparkakkuja rouhittuna
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria

  Sekoita muffinssitaikinan ainekset keskenään. Pane paperiset muffinssivuoat muffinssipellin syvennyksiin ja jaa taikina vuokiin. Sekoita päällisen ainekset keskenään ja jaa seos muffinsseille.
  Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15–20 minuuttia. Halutessasi pursota/lusikoi päälle vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Ripottele pinnalle kanelia.

Niin joo, tytön kuulumisia voisi kertoa sen verran, että nyt on päässyt takaisin treenaamaan. Polvesta ei löytynyt mitään repeämää tms. ja lääkäri epäili johtuvan liiallisesta rasituksesta. Enkä kyllä yhtään ihmettele, sillä kyllähän nuo jalat koville joutuu, kun laps ei malta olla yhtään pelaamatta. Koulun välitunnitkin viettää jalkapalloillen. Polvi muutenkin on jo kuulemma parempi. Hyppiminen vielä sattuu, mutta muuten voi jo jalkaa käyttää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti