28. joulukuuta 2013

Soft n' cheesy - pehmeät juustolätyt

Ilmeisesti joulu otti hieman voimille, sillä viimeiset pari päivää on mennyt melkoisessa sumussa. Millään ei jaksaisi olla hereillä ja jos jotain tekee, ei ajatus ole ollenkaan mukana. Viimeksi tänään ihmettelin kauppaan lähtiessä ja kaupasta palatessa, miksen saa peruutettua autoa pihasta/ruudusta... Vaihteen päälle laittaminen voisi ehkä helpottaa tilannetta. Kahvia keittäessä en osaa laskea lusikallisia ja onnistuin polttamaan viimeisen pannullisen lounaaksi paistamiani juustolättyjä. Kuvittelin paistaneeni jo kaikki. Taitaa olla parempi, että vietän seuraavat pari päivää tekemättä yhtään mitään. 

Mutta laitetaas edes tämä juustolättyjen ohje jakoon. Näihin voi huoletta käyttää hieman kuivahtaneet juustonkannikat tai raastepussien jämät. Mitä voimakkaamman makuista juustoa käyttää, sen parempi. Me syötiin näitä puolukkahillon kanssa, mutta salaatti voisi olla parempi seuralainen. Puolukkahillo oli turhankin voimakkaan makuista näiden kanssa nautittavaksi. 




Juustolätyt
(n.15 pientä lättyä)

3dl maitoa
1,5dl vehnäjauhoja
2 munaa
ripaus suolaa
2dl juustoraastetta 
Paistamiseen:
öljyä

  Vatkaa maidon joukkoon vehnäjauhot ja munat. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Lisää juustoraaste ja sekoita. Paista lätyt ohukaispannulla tilkassa öljyä. Tarjoa salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. ..ja tämä jatkuva pimeys ei varmaan yhtään helpota sitä väsymystä & saamattomuutta. Tänäänkin on ollut säkkipimeää koko päivän. Tulisi edes pikkupakkanen, eikä tätä ainaista vesi sadetta. Minulla ei ainakaan ole innostusta tehdä mitään näillä keleillä. Onneksi veljeni lapset tulivat tänään kyläilemään ja sain syyn nousta sohvalta ylös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään onneksi oli jo vähän pirteämpi fiilis :) Mutta sais kyllä tulla edes vähän lunta ja pieni pakkanen! Tämä jatkuva pimeys ja vesisade ei oikein innosta.

      Poista