16. joulukuuta 2013

Way to bake (A delicious cake) - joulun ihana taatelikakku

Myyjäisiin leipomani taatelikuppikakut jäivät sen verran houkuttamaan, että päätin tehdä samaa ohjetta soveltaen myös taatelikakun. Tosin gluteenittomat jauhot vaihdoin vehnäjauhoihin ja jauhoja laitoin enemmän. Paistaminen oli melkoista arpapeliä, mutta meidän uunissa tuo kypsyi 50 minuutissa. Meidän uuni tosin on vanha ja hidas, joten kannattaa jo vähän aikaisemmin tutkailla, miltä kakku näytää. Pojan kanssa tehtiin päälle vielä sokerimassakukkasia, tai minä tein ja poika söi salaa kukan tai pari....

Tälle aamua olisi jo leivottu pari erää jouluisia muffinsseja ja seuraavaksi saakin mennä vaivaamaan pullataikinaa. Niistä kuulette sitten myöhemmin :)





Taatelikakku

1pss (n.250g) kivettömiä taateleita
3dl vettä
2dl sokeria
200g voita
2 munaa
1tl vaniljasokeria
1rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
3,5dl vehnäjauhoja

  Laita taatelit, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä välillä sekoittaen soseeksi.  Lisää soseeseen voi paloina ja sekoita siten, että voi sulaa. Anna seoksen jäähtyä kunnolla. 
  Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita varovasti niin, että aineet sekoittuvat. Älä kuitenkaan enää vatkaa! 
  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. 




5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Aina täytyy edes yksi taatelikakku tehdä jouluksi :) Tosin luulen, että tämä tulee syötyä ennen joulua.

      Poista
  2. Kaunis ja herkullisen näköinen kakku! Mausta voin vaan haaveilla ;)
    Viime vuonna tein taatelikakun, mutta tänä vuonna se jäi tekemättä, kun karkaamme jouluksi Rovaniemelle. Nyt alkoi tekemään niin kakkua miele, voih!

    VastaaPoista
  3. Piti heti leipasta tämmöinen kakku. Huomenna maistetaan... By the way, meidänkin uunissa meni 50 minuuttia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu :) Ehkä meidän uuni ei sitten olekaan niin hidas kuin mitä oon kuvitellut. Tai sitten se temppuilee vaan välillä. Mutta hyvä tietää, että tuo paistoaika on suht ok!

      Poista