6. joulukuuta 2013

Tonttujoukko huomio ja katse oikeaan...

Joskus on kivaa tehdä ipanoille jotain hauskaa syötävää. Eihän nämä tontut mitään kaunokaisia ole, mutta lapset olivat innoissaan. Sokerikakun tilalla käy kakku kuin kakku, tai ihan vaikka valmis torttupohja. Tämän kakun värjäsin vaaleanpunaiseksi laittamalla taikinaan elintarvikeväriä. Punaisella foliopaperilla olisi saanut tontuille nätimmät hatut, mutta en sitä viitsinyt näiden takia ostaa. Muuten oikein kiva, jouluinen jälkiruoka lapsille ja lapsenmielisille :)




Jäätelötontut kakkupohjalla

4-6 mansikkatuuttia
4-6 punaista karkkia
sokerisilmiä tai pieniä tummia karkkeja
hattaraa
Sokerikakku:
50-75g voita tai margariinia
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl vettä
1rkl punaista elintarvikeväriä

  Voitele ja jauhota pyöreä, tasapohjainen vuoka (halk. n.20cm). Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Yhdistä seos munavaahtoon. Lisää rasva ja vesi, johon elintarvikeväri on sekoitettu. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 35-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hyvin ja kumoa vuoastaan.
  Poista jäätelötuuteista kuoret, mutta jätä vohvelin päälle punaista käärettä tontun lakiksi. Vastaavasti voit kiertää vohvelin päälle punaista foliopaperia. Nosta jäätelötuutit nurinpäin kakun päälle ja tee tontuille karkeista nenät ja silmät ja hattarasta parta. Tarjoa heti.



2 kommenttia: