5. tammikuuta 2013

Big ones

Taas löytyi helppo ja nopea ruoka, jota voi taatusti tehdä toistekin. Tarjolla oli niinkin simppeliä ruokaa kuin yksi iso jauhelihapihvi tomaatilla ja salaattijuustolla höystettynä, lohkoperunoiden kera nautittuna. Ja ohje on jälleen kerran Pirkasta bongattu. Ohjeessa käytetyn tuoreen rosmariinin vaihdoin kuivattuun oreganoon ja sipulia laitoin tuplaten. Valkosipulia voisi jatkossa laittaa rutkasti enemmän.

Maxipihvi

2 pientä sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
0,5rkl öljyä
400g jauhelihaa
0,5tl mustapippuria
vajaa tl kuivattua oreganoa
Paistamiseen:
öljyä
Lisäksi:
n.0,5prk(à366g) salaattijuustokuutioita
3 tomaattia kuutioina
basilikanlehtiä koristeluun

  Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta sipulit pannulla tilkassa öljyä. Sekoita jauheliha, sipulit ja mausteet kulhossa.
  Kuumenna matalareunaisella paistinpannulla (halkaisija noin 20cm) tilkka öljyä. Nosta jauhelihaseos keskelle pannua ja painele se paistinlastalla pohjan kokoiseksi pihviksi. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Käännä pihvi leveällä paistinlastalla tai kumoa se sileälle kannelle tai lautaselle ja anna liukua takaisin pannuun.
  Valuta salaattijuustokuutiot ja leikkaa tomaatit kuutioiksi. Levitä juusto- ja tomaattikuutiot pihvin päälle. Laske lämpöä ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoa pihvin kanssa keitettyjä perunoita tai lohkoperunoita ja salaattia.


2 kommenttia:

  1. Erittäin herkulliselta näyttää! Mainiota viikonloppuruokaa.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Siitä ihanaa ruokaa, että tätä tehdessä ei kauaa tartte seistä hellan ääressä. Jää aikaa muuhunkin :)

    VastaaPoista