29. tammikuuta 2013

Cookie monster

Miehen kanssa tuumailtiin tänään, miten mukavaa olisi, jos ihmiset olisivat kuin karhut. Syksyllä saisi syödä niin paljon kuin tahtoo ja kunnon unien jälkeen heräisi hoikkana. Aika mukavaa :) Siitä haaveillessa pyöräytin aikani kuluksi pari pellillistä pikkuleipiä Dr. Oetkerin ohjetta mukaellen. Mua ei pätkääkään huvittanut kaivaa kaulinta ja piparimuotteja esiin, joten tyydyin tekemään taikinasta paksuhkon tangon, jonka leikkasin paloiksi. Ei nuo mitään kauniita ole, mutta maku oli kohdillaan. Koristelutkin jätin laiskuuksissani väliin.... 

Kookoskeksit

4dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
2dl kookoshiutaleita
50g tummaa suklaata rouhittuna
1tl vaniljasokeria
2dl fariinisokeria
1 muna
125g pehmeää margariinia tai voita
Koristeluun:
sokerikuorrutetta
koristerakeita
kookoshiutaleita

  Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos taikinakulhoon. Lisää muut aineet ja vatkaa ne yleiskoneen sekoittimella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla, ensin pienimmällä ja sitten suurimmalla teholla, tasaiseksi taikinaksi.
  Kääri taikina leivinpaperiin tai kelmuun ja pane jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
  Kauli taikina ohueksi, noin 2 mm:n levyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Paina taikinalevystä tähti- ja kuumuoteilla pikkuleipiä ja siirrä ne leivinpaperoiduille uunipelleille. Paista 175 asteessa 10–12 minuuttia.
  Koristele jäähtyneet tähdet ja kuut sokerikuorruteraidoilla sekä koristerakeilla tai kookoshiutaleilla. Pikkuleivät säily(isi)vät noin 3 viikkoa.


5 kommenttia:

  1. Elämä karhuna voisi olla mukavaa. Mitä keväisempää tulee, sitä enemmän nimittäin mietityttää nuo jenkkakahvat, jotka eivät ole ainakaan hävinneet talven aikana.:D Pikkuleipiä, nam nam.. Minä olen suunnitellut kookoskekojen tekoa.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanna :)

    Melody, nuo kookoskeot kuulostaa mielenkiintoisilta! Mitä ne oikein on :) Laitahan sitten ohje blogiisi, niin käyn sen sieltä kurkkimassa :)

    VastaaPoista
  3. Tällaisissa pikkuleivissä ei ollenkaan haittaa, vaikkei ole muotilla tehty. Ja kuka sen muotin kanssa oikein jaksaa?;D

    Samasta olen itsekin välillä haaveillut. Talvi on niin väsyttävää aikaa, ja koko ajan tekee mieli vain syödä jotain lihottavaa. Saisipa vain nukkua koko talven yli ja herätä keväällä pirteänä.:)

    VastaaPoista
  4. Tässä vielä tällänen sinuun liittyvä "haaste" jos kiinnostaa.Tulit mieleen 8 eri bloggaajaa miettiessä. http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/01/loistava-omenapie-haaste.html?m=1

    VastaaPoista