22. tammikuuta 2014

You're only livin' to have bun - pehmoiset porkkanasämpylät

Heti aamutuimaan sain päähäni, että tänään täytyy leipoa sämpylöitä. Leipä kun oli jälleen kerran vähissä ja kädet kaipasi taikinaa vaivattavaksi. Ennen aamuteetä tein pikasilmäyksen suosikkiblogieni uusimpiin juttuihin ja kuin tilauksesta Titan tuvassa oli julkaistu herkulliselta kuulostava porkkanasämpyläohje. Asiaa ei sen kummemmin tarvinnut pohtia ja pian oli taikina kohoamassa. Pikkumies sai taas osallistua taikinan tekoon kaatamalla ainekset kulhoon ja sekoittelemalla taikinaa. Ja jätkä oli aivan onnessaan :) Tita kehui sämpylöitä meheviksi ja sitä nämä kyllä olivat! Ihanan pehmeitä ja oikein hyvän makuisia! Paistoaika oli meidän uunilla muutaman minuutin pidempi, mutta meidän uuni onkin vanha ja laiska...




Porkkanasämpylät
(n.20kpl)

50g hiivaa
5dl vettä tai maitoa
0,5dl siirappia
2tl suolaa
2dl ruisjauhoja
100g voita tai margariinia
4dl porkkanaraastetta
n.10-11dl hiivaleipäjauhoja

  Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja hieno porkkanaraaste. Lisää ruisjauhot, sekoita. Lisää vähitellen hiivaleipäjauhoja, kunnes taikina on sopivan tuntuista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä rasva alustaen taikinaan.
  Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä. Muotoile taikinasta sämpylöitä, nostele pellille ja anna kohota.
  Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. (Meillä 13-14 minuuttia.)

2 kommenttia:

  1. Leipäohjetta huomiselle ajettelin ruveta ettiin. Ei tarvinnutkaan. Eiköhän ohje ole tässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos näin helpolla löytyi sopiva :) Meillä nämä katosivat melko nopsaan. Muutama jäi aamuksi, mutta huomenna täytyy joko leipoa tai käydä kaupassa.

      Poista