16. huhtikuuta 2014

Hey Moscow, what's your story? - moskovalainen lihapata

On oikeastaan aika hauska nähdä, miten ruokaohjeet elää sen mukaan, kuka kauhan varressa häärii. Sekä Elämää Koivurannassa -blogin Nanne että Kanapeet -blogin Eija, olivat tehneet oman versionsa Moskovan padasta ja heidän jutuista inspiroituneena, päätin minäkin ohjetta kokeilla. Tyttöni suostuu nykyään syömään lihaa jonkin verran ja tällaiset padat, joissa liha on taatusti kunnolla mureaa, kelpaavat oikein hyvin. Eikä ruokaan lisätty aurajuusto tytön ruokahalua ainakaan vähentänyt.

Ruoasta tuli suunnattoman herkullista, vaikka hieman menin Nannen ja Eijan ohjeita muuttelemaan. Melko tuhtia purtavaa tämä tosin on, mutta voin kuvitella miten hyvältä tämä maistuisi kylmänä pakkaspäivänä ulkoilun jälkeen. Alla ohje siten miten minä tämän tein. Kaunista ruoasta ei saanut tekemälläkään ja jos rehellisiä ollaan, niin en juuri edes yrittänyt.




Moskovan lihapata

n.1kg naudan sisäpaistia
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 isoa maustekurkkua
tilkka öljyä
3rkl hunajaa
2tl mustapippuria myllystä
1tl cayennepippuria
1 lihaliemikuutio
5dl kiehuvaa vettä
3 rkl vehnäjauhoja
3 laakerinlehteä
1pkt Aurajuustoa
1prk (120g) smetanaa

  Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Kuutioi tai suikaloi paisti. Ruskista liha muutamassa erässä öljyssä kuumalla pannulla. Nosta lihat pataan. Ripottele sekaan vehnäjauhot tai maizena. Lisää joukkoon lohkotut sipulit, viipaloidut valkosipulit ja paloitellut kurkut, mausteet sekä laakerinlehdet. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen lihaliemikuutio. Kaada seos pataan. Hämmennä hyvin. 
  Peitä pata kannella ja nosta 200 asteiseen uuniin. Kypsennä ensin tunnin ajan. Ota pata uunista, poista laakerinlehdet ja lisää aurajuusto ja smetana. Hämmennä taas hyvin. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Laita vielä uuniin 30-45 minuutin ajaksi tai kunnes lihat ovat mureita. 
  Tarjoa esimerkiksi paistettujen valkosipuliperunoiden, perunamuusin, keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

5 kommenttia:

  1. Hyvä kun muistutit tämän reseptin olemassa olosta. Vois taas joskus isännän yllättää positiivisesti. No, se kyllä väittää joka päivä yllättyvänsä positiivisesti kun istuu ruokapöydän ääreen! :D

    VastaaPoista
  2. Mä luulen, että sun ukko on sangen tyytyväinen sun tekemiin ruokiin, jos ne ovat tätä luokkaa. :D Tämä oli aivan loistavaa! Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Anu, kun sä sanoit, ettei siitä saanut kaunista tekemälläkään, sehän on äijäruokaa, mä luulen, että se on niiden mielestä ihan sama, miltä se näyttää, maku ratkaisee!

    VastaaPoista
  4. Tässä Eija oot kyllä täysin oikeassa. :) Meillä ukko ei piittaa pätkääkään siitä miltä ruoka näyttää, riittää että se on hyvää ja täyttävää.

    VastaaPoista