Eilen innostuttiin pikkumiehen kanssa leipomaan pitkästä aikaa juustosämpylöitä. Pikkumies oli onnessaan, kun sai kaadella aineet kulhoon, sekoittaa ja lopuksi vielä ripotella juustot päälle. Siinä kohtaa jouduin tosin hieman auttamaan, sillä muuten kaikki juustot olisi olleet joko yhden sämpylän päällä tai jätkän suussa... Ohjeen kävin poimimassa Myllyn Parhaan sivuilta. Taikinaa tehtiin tuplasatsi ja silti sämpylät katosivat suurimmaksi osin eilisen aikana. Sämpylöistä tuli ihanan pehmoisia eikä maussakaan ollut mitään vikaa. Voi siis oikein hyvin tehdä toistekin!
Juustosämpylät
(20kpl)
5dl maitoa
50g hiivaa
1,5tl suolaa
2dl juustoraastetta
n.10dl hiivaleipäjauhoja
2rkl öljyä
Pinnalle ja voiteluun:
1 kananmuna
juustoraastetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää
suola, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi hiivaleipävehnäjauhoilla.
Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä
kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia
uunipellille. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista 225-asteisessa
uunissa 12-15 minuuttia.
Niin ja muistutetaanpas vielä Pirullisen kuuman chilikirjan arvonnasta! Arvonta tapahtuu tänään 9.4. klo 20.00 ja siihen mennessä osallistuneet huomioidaan. Arvontaan pääset tästä.
Niin ja muistutetaanpas vielä Pirullisen kuuman chilikirjan arvonnasta! Arvonta tapahtuu tänään 9.4. klo 20.00 ja siihen mennessä osallistuneet huomioidaan. Arvontaan pääset tästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti