Tämä pasta on kaikkien painoa tarkkailevien painajainen ja saa verisuonet vapisemaan kauhusta. Paljon pekonia, vielä enemmän juustoa ja kunnolla kermaa. Näiden jälkeen ruoassa käyttämäni täysjyväpasta tuntui lähinnä vitsiltä, eikä taatusti tehnyt ruoasta juuri sen terveellisempää. Pelkkä ajatus ruoan syömisestä sai vaakalukemat pompsahtaman uusiin lukemiin ja jossain aivojen sopukoissa joku komensi vakaasti harkitsemaan pientä iltalenkkiä ruoan päälle... Mutta olihan tämä hyvää. Meidän makuun pekonia olisi voinut olla vähän enemmän, mutta se on helppo korjata. Ohjeen sain jo jonkin aika sitten tuttavaltani, mutta vasta nyt sain aikaiseksi kokeilla. Suuren suuri kiitos ohjeesta Päivi!
Pekoni-juustopasta
n.6dl pastaa
vettä
suolaa
1pkt pekonia
3dl ruokakermaa
200g vahvaa juustoraastetta
1rkl (dijon)sinappia
1tl paprikajauhetta
0,25tl mustapippuria
Päälle:
parmesaania
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi pekoni, nosta suikaleet kylmälle pannulle, laita hella päälle ja ruskista pekonit. Valuta
suikaleista enin rasva talouspaperin päällä. Laita kerma samaan pannuun ja kiehauta. Lisää
juusto ja mausteet. Sekoita koko ajan, keitä kunnes seos sakenee. Laita
pasta ja pekoni voideltuun uunivuokaan, kaada juustokastike päälle. Ripottele pinnalle parmesaania. Kuorruta uunin yläosassa kunnes pintaan tulee vähän
väriä. Itse kuorrutin 225-asteisessa uunissa vajaa 10 minuuttia.
Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Onhan tuossa tosiaan muutaman sydärin verran rasvaa, mutta taitaa olla sen arvoistakin! Tuskin geriatriaosastolla makoillessa harmittaa mikään, mitä tuli syötyä vaan kaikki ihat ruuat, jotka laihduttaessa tai terveillessä jäi syömättä.
VastaaPoistaLuulen lihoneeni pari kiloa pelkästään reseptin lukemalla :P
Jos housut kinnaa, niin voit laittaa sen sitten mun piikkiin. :D
PoistaMutta vakavasti puhuen, kyllähän elämästä täytyy joskus nauttiakin. Eihän sitä tiedä koska se viimeinen päivä koittaa ja kamalaa olisi, jos ei elämässä olisi ollut mitään pieniä nautintoja. Kun ei kerran joka päivä tällaisia eväitä ole tarjolla, niin ei se rasvamäärä haittaa. Ja aivan oikeassa olet, että ei sitä vanhana taatusti harmittele, jos joskus on tullut syötyä vähän epäterveellisemmin. Nautitaan silloin tällöin, kun siihen on kerran mahdollisuus :)
Syntisen hyvältä näyttää, melkein maistan tuon pastan maun...
VastaaPoistaSyntisen hyvä onkin oikein oiva kuvaus tälle ruoalle. Kiitos!
VastaaPoista