Nostalgiakorteista löytyi taas niin
erikoinen ohje, että sittä oli ehdottomasti kokeiltava. Vai miltä
kuulostaa juustomarengilla kuorrutettu makkara? Vähän tämä ruoka jäi
vaisuksi ruoassa käyttämäni makkaran vuoksi, mutta lihaisammalla ja
maukkaammalla makkaralla tehtynä voisi olla aika jep. Makkaroiden päällä
ollut valkuais-juustotöhnä ei muksuja innostanut, eikä kumpikaan siitä
tykännyt. Aikuisille kyllä kelpasi. Olihan tämä mukavan erilainen makkararuoka ja ihan
syömäkelpoinen sellainen.
Juustomarenkia ja makkaraa
(4ann.)
400-500g lenkkimakkaraa tms.
voita tai margariinia vuokaan
3 valkuaista
3rkl juustoraastetta
2rkl silputtua ruohosipulia
Kuori makkara ja leikkaa se 1cm:n paksuisiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Pane makkarat voidellun vuoan pohjalle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa kulhossa.
Vaahdon tulee olla niin kovaa, että pysyy paikallaan, vaikka kääntäisit
kulhon ylösalaisin. Hämmennä vaahtoon juusto ja ruohosipuli ja levitä
seos makkaran päälle.
Kypsennä ruokaa 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kera.
Mä tiedän, että tää olis niin meidän Isännän lemppari (kyllä mäkin sitä söisin, lapsille ei tarjota, vaikka ne onkin aikuisia jo)!
VastaaPoistaMeilläkin tällaiset ruoat on miehelle mieleen. Oli vaan mielissään, kun muksut eivät piitanneet ja sai itte syödä loput makkarat iltapalaksi.
Poista