21. joulukuuta 2014

Minne glögi pantu on? - omenainen vaalea glögi

Lauantaina keittelin tämän vuoden ensimmäiset omatekoiset glögit. Glögin valmistaminen on todella helppoa, mutta silti useimmiten tulee turvauduttua valmiisiin juomiin. Tämän glögiohjeen oon kopsannut mappeihini monen monta vuotta sitten, eli ohjeen alkuperästä ei ole mitään tietoa. Maultaan tämä glögi oli aika mieto, mutta ainahan noita mausteita voi laittaa vähän reilummin. Sitruunaviipaleet ja rusinat jätin valmiista juomasta pois.




Vaalea jouluglögi
(6ann.)

1 l omenatäysmehua
1 kanelitanko
6 kokonaista neilikkaa
1 laakerinlehti
½ tl kokonaisia kardemummansienemiä
2 rkl juoksevaa hunajaa
Laseihin:
sitruunaviipaleita
rusinoita
manteleita

  Mittaa omenatäysmehu ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta hunajalla. Siivilöi glögi ja kaada laseihin, joissa on lusikka. Pane jokaiseen lasiin halutessasi sitruunaviipale, rusinoita ja manteleita.

Mun keittokirjaprojekti hidastui tänään melkoisesti, kun kirpparireissulla mukaan tarttui kuusi uutta keittokirjaa. Hups. Mutta onneksi olivat pieniä kirjoja, niin mahtuvat vielä hyllyyn. Lisäksi löydettiin Arabian Saara-sarjan iso tarjoilulautanen todella halvalla! Mies on noita Saara-astioita saanut vanhemmiltaan ja niitä on sitten haalittu lisää vähän kerrallaan. Kaikkea muuta alkaa olla kivasti, mutta mukeja saisi vielä löytyä, enkä ollenkaan pahastuisi kannustakaan. Yleensä noiden hinnat ovat vaan niin hirvittävät, etten raaski niitä ostaa, vaikka jostain löytyisikin. Onneksi välillä tekee tällaisia loistavia löytöjä.

7 kommenttia:

  1. Olen jo pitkään haaveillut itsetehdystä glögistä. Tätä ohjetta pitää siis ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla omatekoista glögiä! Mehuja ja mausteitakin voi vaihdella maun mukaan.

      Poista
  2. Niin minäkin olen haaveillut itse tehdystä glögistä, mutta kummasti sen tekeminen vaan aina jää kaiken muun hössötyksen alla.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vain :) Meidän kortti ei kyllä ollut läheskään niin hieno kuin mitä me saatiin.

      Poista
  3. Onpa helppoa! Olen jotenkin aina kuvitellut glögin tekemisen vaikeammaksi, mutta tämänhän tekee samassa ajassa, kuin lämmittää kaupan valmiin glögin! Pitää joskus kokeilla :) Herkullista Joulua teille! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo glögin tekeminen tuon vaikeampaa ole :) Jouluksi varasin pullollisen mustaherukkamehua, josko ehtisi siitäkin muutamat glögit keittelemään. Oikein ihanaa joulua myös teidän perheelle <3

      Poista