12. helmikuuta 2015

I am a pizza, with extra cheese - hävikkiherkkuna prosciutto-mozzarellapizza

Vanhaksi menossa ollut prosciutto-paketti oli oikein oiva syy tehdä perheelle välipalaksi pizzaa. Kaivelin vanhasta mapistani pizzaohjeen, jota noudattelin suunnilleen. Tämä siksi, että pizzaa tehdessä mulla on paha tapa laittaa päälle aina ne samat täytteet. Sitten ihmettelen, että miksi kotitekoinen pizza alkaa aina ajoittain kyllästyttämään. Ihan kelpo pizza tästäkin tuli, mutta jatkossa tekisin kuitenkin jotain toisin. 

Erityisen hyvää tässä ohjeessa oli helppotekoinen pizzataikina ja ihan hyvältä maistunut pohja. Ohjeessa taikina käytettiin yhteen pellilliseen pizzaa, mutta mun makuun pohjasta tuli näin liian paksu. Mieluummin tekisin jatkossa vaikka kaksi pienempää pohjaa eri pelleille. Suolaakin olisi voinut olla pikkuripaus enemmän, mutta se on tietysti makuasia. Mozzarellasta ja prosciutosta ei kovin voimakkaan makuista pizzaa saa oikein millään, mutta ei tämä ihan mautontakaan ollut. Maustettu rucola pizzan päällä oli oikein kiva lisä. 

Pizzaa tehdessä muistui mieleen meidän iänikuinen kiista siitä, mihin kohtaa juustoraaste täytyy laittaa. Mä tykkään laittaa sen heti tomaattikastikkeen tai -soseen päälle, mies ja tyttö laittaa sen vasta viimeksi, jolloin pizzan päälle muodostuu kova juustoinen kuori. Ja koska täytetoiveetkin menee aina niin pahasti ristiin, oon antanut nykyään jokaisen hoitaa omat pizzansa. Taikinan teen kyllä valmiiksi ja monesti kaulinkin pohjat, mutta muuten en muiden pizzoihin ja pizzatäytteisiin puutu. Tämä välipalapizza kelpasi kaikille, kumma kyllä. 





Prosciutto-mozzarellapizza

Pizzataikina:
3 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
25 g hiivaa
½ dl öljyä
6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 dl ketsuppia
½ dl tomaattipyreetä
rouhittua mustapippuria
basilikaa
120 g prosciuttoa
1 pala mozzarellaa
150 g juustoraastetta
Lisäksi:
oreganoa
rucolaa
oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria

Laita leivinpaperi pellille ja ripottele päälle hieman jauhoja. Sekoita vesi, suola, hiiva ja öljy. Lisää jauhot ja alusta pehmeä, kimmoisa taikina. Kaada taikina leivinpaperin päälle keoksi, peitä ja anna kohota noin 20 minuuttia. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele taikina joko yhdelle pellille isoksi, paksuksi pohjaksi tai kahdelle vähän pienemmiksi ja ohuemmiksi pohjiksi. 
  Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita ketsuppi ja tomaattipyree keskenään, mausta mustapippurilla ja basilikalla. Levitä tomaattiseos pohjan päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Leikkaa kinkku pieneksi paloiksi ja viipaloi mozzarella. Laita täytteet pizzan päälle. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja reunat saaneet aavistuksen väriä. Mausta valmis pizza oreganolla.
  Huuhtele rucola ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Levitä rucolat pizzan päälle ennen tarjoilua. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti