24. helmikuuta 2015

Rice is nice! - helppo, herkullinen riisijälkkäri

Tyttö on jo tovin pyytänyt, että tekisin joku kerta riisifruttia. Mulle itselle jäi pahat traumat vastaavanlaisesta riisijälkkäristä pikkumiestä odottaessa, kun peräjälkeen onnistuin haalimaan kaupasta useamman homeella kyllästetyn purnukan. Alkuraskauden pahoinvointi ja homeiset ruoat ei oikein toimineet yhdessä. Tästä tosin on jo niin monta vuotta, että ehkä oli aika siirtää huonot muistot taka-alalle ja voittaa inhonsa kyseistä ruokaa kohtaan. Riisifrutin tein niistä aineksista, mitä kotoa löytyi, joten normaalisti käyttämäni vaahtoutuva vaniljakastike vaihtui Flora Vispiin. Sokerin määrän halusin pitää mahdollisimman pienenä, joten jos makean version haluat, lisäile sokeria maun mukaan.
Riisifrutti

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
8-10 dl maitoa
ripaus suolaa
2½ dl Flora Vispiä tai vaahtouvaa vaniljakastiketta
2 rkl tomusokeria
½ rkl vaniljasokeria

  Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon riisi. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua hiljalleen kannen alla, välillä sekoitellen 40 minuuttia tai kunnes puuro on kypsää. Mausta ripauksella suolaa. Anna puuron jäähtyä hyvin.
  Vatkaa vispi tai vaniljakastike vaahdoksi. Mausta maun mukaan tomusokerilla ja vaniljasokerilla.  Vaniljakastikkeen kanssa sokeria ei tarvi välttämättä lisätä ollenkaan. Sekoita vaahto jäähtyneen puuron joukkoon. 
  Tarjoa mustikkakastikkeen, marjojen tai hillon kera. 

3 kommenttia:

 1. Riisivanukas on tosi käyttökelpoinen välipala ja jälkiruoka, Joskus 70-luvulla appelsiiniriisi oli suurta muotia ja sitten reseptistä tuli epätrendikäs, kunnes taas elintarviketehtaat keksivät riisivanukkaan uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä, että elintarviketeollisuus nosti tämän herkun taas pinnalle :) Vaikka 70-luvun ipana oonkin, niin en siltä ajalta appelsiiniriisiä muista. Ensikosketus tähän taisi olla köksäntunnilla 80-luvun loppupuolella.

   Poista
 2. Nakkisormet eksyivät väärälle näppäimelle. Tarkoitus oli tietysti kirjoittaa että 80-luvulla, sillä 60-70-luvuilla syötiin riisijälkiruokaa nimeltä Viktorian kiisseli.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...