21. helmikuuta 2015

I got to have more of fish and chips! - paneroitu sei omenaisen majoneesin kera

Joskus yksinkertaiset asiat ovat niitä kaikkein parhaita. Niin kävi viikolla tehdyn fish & chips-annoksen kanssa, joka kelpasi pikkumiehelle niin hyvin, että "kanapihvejä" piti saada vielä illalla lisää. Kyllähän poika tiesi syövänsä kalaa, mutta jostain kumman syystä kutsui näitä mieluummin kanapihveiksi. Tällä tavoin paistettuihin seipaloihin olen saanut opin jo kauan kauan sitten mummaltani, sillä hän teki tätä usein ruoaksi. Minä sain toimia pikku apulaisena ja käännellä seipaloja korppujauhoissa. Tällä kertaa kalapalojen kanssa syötiin valmiita ranskalaisia sekä omenaista majoneesia.




Fish & chips tai kotoisammin paneroitu seiti majoneesin kera

400 g seitiä
1 kananmuna
vehnäjauhoja
korppujauhoja 
suolaa
Paistamiseen:
öljyä
Kastike:
1½ dl majoneesia
1 pieni omena raastettuna
pikku tilkka sitruunamehua
1 tl piparjuuritahnaa
hienonnettua ruohosipulia

  Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan. Irrota fileet toisistaan ja leikkaa tarvittaessa hieman pienemmiksi paloiksi. Kaada vehnäjauhot, kananmuna ja korppujauhot kukin omalle syvälle lautaselle. Vatkaa kananmunan rakenne rikki haarukalla, lisää korppujauhojen sekaan pieni hyppysellinen suolaa.
  Mausta seipalat kevyesti suolalla ja pyörittele ensin vehnäjauhoissa. Kasta palat sitten kananmunaan ja valuta enin muna pois. Pyörittele vielä lopuksi korppujauhoissa. Paista palat öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  Sekoita majoneesin joukkoon karkeasti raastettu omena, sitruunamehu, piparjuuritahna ja hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa majoneesi seipihvien ja ranskalaisten kera. 

6 kommenttia:

  1. Tosi ihanaa ruokaa! Itsekin olen tehnyt noita seitifileitä tuolla tavalla leivitettyinä, mutta aina muusin kanssa... Tämä omenainen dippi kuulostaa tosi hyvältä! Ensi kerralla taidan tehdä näin sinun tyyliin ranskalaisten ja dipin kanssa, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla :) Jotenkin tämä on näin aivan erilainen ruoka kuin muusin kanssa tarjottuna. Etenkin muksuista oli hurjan hauskaa dippailla noita kalapaloja ja samalla söivät (kerrankin) kunnolla.

      Poista
    2. Tein tänään lohen kanssa majoneesia sun ohje mielessä. Laitoin omenan raasteena, sinappia, sitruunan mehua, pippuria, hunajaa... oli todella hyvää! :)

      Poista
  2. Fish & chips on ihan törkeän hyvää! Mun on pakko kokeilla tätä ohjetta, ja nam, tuo majoneesi vielä tuohon päälle. Kyllä kelpaisi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämä on vielä niin ihanan helppoa :) Tällä tavoin tehtynä saan ipanatkin syömään kalaa mukisematta, muut versiot tai kalat ei oikein tahdo kelvata.

      Poista
  3. Meilläkin herkuteltiin kalapuikoilla, nam! Myös tuota omenaista majoa pitää vielä joskus testata!!

    VastaaPoista