11. helmikuuta 2015

I eat, I eat so much pasta - helppo, arkinen pasta bolognese

Jotain kehitystä tuossa meidän vanhemmassa ipanassa on tapahtunut, sillä ennen jokainen tomaattimurskaa sisältänyt ruoka oli aivan ehdoton inhokki. Tomaatinpalat noukittiin tarkasti lautaselta pois, ettei yksikään päätyisi vahingossakaan suuhun. Hiljalleen tilanne on muuttunut, sillä enää ei tomaattikikkareet päädy roskiin, vaan lautanen tyhjenee ilman ylimääräisiä murahteluja. Tosin en oo aikoihin kertonut, jos olen tomaattimurskaa käyttänyt, joten ehkä silläkin on oma merkityksensä. Joistain asioista vaan kannattaa olla hiljaa. 

Eilen tehty bolognese ei ole mitenkään ihmeellinen, mutta arkisena ruokana varsin passeli. Kastikkeen tarjosin pinaattipastan ja salaatin kera. 




Pasta bolognese

100 g palvikinkkua
2 sipulia
1 iso porkkana
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 tlk (390g) valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tlk (70g) tomaattipyreetä
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
mustapippuria
2 tl oreganoa
Lisäksi:
pastaa

  Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkana ja kinkku pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit, valkosipulit, porkkana ja kinkku. Kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. 
  Lisää jauheliha pannulle ja anna ruskistua kevyesti. Lisää tomaattimurska ja -pyree, vesi, mausteet ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. 
  Tarjoa pinaattipastan ja parmesaanin kanssa. 

Muistakaahan muuten olla varovaisia tuolla ulkona! Sain vähän aikaa sitten tytöltä viestin, että oli kaatunut koulumatkalla pyörällä sillä seurauksella, että ennestään vihoitellut polvi on haavoilla ja turvonnut. Eniten tyttö kyllä murehti housujaan, mutta kuin ihmeen kaupalla ne säilyivät ehjänä. Toivottavasti polvi ei mennyt kovin pahasti, sillä lauantaina olisi peli tiedossa. Mä yritin aamulla hakea lehden, mutta pihatielle vilkaistuani päätin kääntyä takaisin ja jättää lehden laatikkoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti