15. helmikuuta 2015

You and I and a blueberry cake - helppo, herkullinen mustikkakakku

Viikonlopuksi innostuin leipomaan helpon mustikkakakun Pirkasta kopsatun ohjeen mukaan. Tarkoitus oli pyytää jotakuta kyläilemään, mutta viikonloppu osoittautuikin niin kiireiseksi, että se sitten jäi. Mutta kyllähän tuo kakku tulee syötyä meidänkin perheen voimin.

Tämä kakku oli ihan ok, mutta kuorrutuksen tekisin jatkossa toisin. Ainakin tuo mun tekemä kuorrute oli todella löysää, eikä sitä tomusokeriakaan ihan hirveästi viitsinyt lisätä. Kuorrutus ei jähmettynyt yhtään edes jääkaapissa. Jos tätä joskus tulee tehtyä, niin ehkä kokeilisin laittaa vähemmän ranskankermaa. Kakku itsessään oli mukavan mehevää ja maistui sopivan mustikkaiselta, eikä tämän tekeminen ollut kovinkaan vaikeaa.




Helppo mustikkakakku
(10 ann.)

150 g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g pakastemustikoita
Kuorrutus:
180 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl ranskankermaa
2 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua

  Voitele irtopohjavuoan (halk. 22-24cm) ja aseta pohjalle leivinpaperi. 
  Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri, munat ja ranskankerma tasaiseksi taikinaksi. Sekoita 3 desiä jauhoja, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Pyörittele jäiset mustikat lopuissa jauhoissa ja sekoita varovasti taikinan joukkoon. 
  Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 40 minuuttia. Jos käytät tuoreita mustikoita, lyhennä paistoaikaa. Anna kakun hieman jäähtyä ennen vuoan irrottamista.
  Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet kulhossa. Lisää tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää. Itse laittaisin jatkossa hieman vähemmän ranskankermaa. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. 



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä oli kyllä hyvää. Jotenkin mulla tuli tästä mieleen porkkanakakku, vaikkei tämä ole porkkanaa nähnytkään.

      Poista
  2. Tosi ihanan näköistä! :) Kiva ajatus tuo kuorrute tällaiseen "tavis" mustikkapiirakkaan :) Toimii samalla vähän kuin kastikkeena..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllähän tuo kuorrute kakkua mukavasti mehevöittää, eikä tarvi mitään ylimääräisiä kostukkeita :)

      Poista
  3. Tajusin nyt vasta, että mähän olen tehnyt kans joskus tätä kakkua, mutta mä tein vähän erilaisen kuorrutteen. Halusin vähän kinuskin makua siihen, niin laitoin ranskankermaa, fariinisokeria ja vispikermaa.
    Tää oli kyllä hyvää ja voisikin tehdä uudestaan, kun pakastin pullistelee mustikoista edelleenkin! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tuollainen kinuskinen kuorrutus kuulostaa hyvältä! Mulla ei mustikoita ole enää kovinkaan paljoa, mutta muita marjoja löytyy senkin edestä...

      Poista