4. helmikuuta 2015

Vokki on poikaa... - nopea hoisinpossu valkosipulinuudelien kera

Tänään sukellettiin pitkästä aikaa kiinalaisten makujen pariin, kun ruokana oli hoisinpossua valkosipulinuudeleiden kera. Ohjeen ruokaan löysin "Ruokasuosikit Kiina" -kirjasta. Hieman jouduin ohjetta muuttelemaan, sillä kevätsipuleita ei tähän aikaan oikein saa ja valkosipulilla maustettua maissiöljyä en lähtenyt edes etsimään. Lisäksi lorauttelin joukkoon hieman soijaa makua tuomaan. Lihana käytin possun sisäfileetä. Kaiken kaikkiaan tämä oli ihan mukava, nopea ja maukas arkiruoka. Kiinalaisissa sapuskoissa kannattaa kaikki ainekset pilkkoa ja katsella valmiiksi, sillä paistaminen tapahtuu niin nopeasti, ettei siinä juuri ehdi enää muuta tekemään. Mulla on paha tapa kokkailla siten, että etsin aineksia sitä mukaa, kun niitä tarvitsen, mutta näitä ruokia tehdessä on aivan pakko toimia toisin. 




Hoisinpossua valkosipulinuudeleiden kera

250 g munanuudeleita
450 g possunfileetä ohueksi viipaloituna
n. 1 tl ruokokidesokeria
1 rkl maapähkinäöljyä
4 rkl riisiviinietikkaa
4 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl pullotettua hoisinkastiketta
2 kevätsipulia vinottain viipaloituna tai pieni sipuli hienonnettuna
2 rkl valkosipulilla maustettua maissiöljyä 
(laitoin maapähkinäöljyä ja nokareen valkosipulimurskaa)
2 iso valkosipulinkynttä ohuiksi viipaloituna
soijaa
tuoretta korianterisilppua

  Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan pehmeiksi (n.3min.) Valuta ne hyvin, huuhtele kylmän veden alla ja valuta taas. Siirrä ne sitten sivuun.
  Viipaloi possu ja pirskottele päälle sokeri, hiero sokeri viipaleiden pintaan. Lämmitä vokki kunnolla kuumaksi. Lisää öljy ja kuumenna. Lisää liha ja paista sitä 3 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes se on läpikypsää ja ruskistunut. Itse ruskistin lihat kahdessa erässä. Nosta se vokista pois reikäkauhalla ja pidä lämpimänä. 
  Lisää pannulle molemmat viinietikat ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin 5 ruokalusikallista. Kaada joukkoon hoisinkastike, sipulit ja halutessa ruokalusikallinen soijaa ja anna poreilla, kunnes liemi on kiehunut puoliksi kokoon. Lisää kastike lihaviipaleiden joukkoon ja sekoita ne keskenään.
  Pyyhi pannu puhtaaksi nopeasti ja kuumenna uudelleen. Lisää (valkosipulilla maustettu) öljy ja kuumenna. Lisää valkosipuliviipaleet ja kuullota sekoittaen puoli minuuttia, kunnes valkosipuli on kullankeltaista ja rapeaa. Jos haluat, voit siirtää valkosipulit sivuun ja ripotella ne valmiin ruoan pinnalle. Toinen vaihtoehto on jättää valkosipulit nuudelien joukkoon.
  Lisää nuudelit pannulle ja sekoita, kunnes ne ovat kuumentuneet. Mausta halutessasi soijalla. Jaa nuudelit lautasille ja nostele possuseos päälle. Ripottele päälle tuoretta korianteria.

Tämäkin kirja saa ainakin toistaiseksi pysytellä hyllyssä. Melkein jokainen ohje on tosin sellainen, etten suoraa niitä saa tehtyä erikoisten ainesten vuoksi, mutta sovelletaan sitten tarvittaessa.

Kääpiölinnan keittokirjat 
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)

1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö 
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö 
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut 
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset 
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä 
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö 
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla 
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit 
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut 
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja 
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja 
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat 
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja 
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä 
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä 
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja 
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä 
96.  Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot 
98. Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista 
99. Sopat!
100. Kakkutikkarit 
101. Kotilieden suuri juhlakirja
102. Lempileivonnaiset 
103. Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle
104. Paras keittokirja NO 7. Jouluruokaa. Makeisia ja jälkiruokia. Uudenvuodenjuhlat.
105. Paras keittokirja NO 9. Broileria. Sitrushedelmiä. Papuja ja linssejä.
106. Nigella Lawson - Syötävän hyvää
107. Nigella express - hyvää ruokaa nopeasti
108. Gastronaatti
109. Talviruokaa
110. Paras keittokirja No 6
111. Paras keittokirja No 8
112. Maija keittää koulussa
113. Kotilieden leipäkirja
114. Bon Appétit - parhaita ohjeita
115. Kakkujen kuningattaret
116. Amerikan keittokirja
117. Suklaa - kultainen kirja
118. Runsaat salaatit
119. Teemakakut arkeen ja juhlaan
120. Kahvi aika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...