18. helmikuuta 2015

Jambalaya - helppo herkku broilerista ja chorizosta

Mä oon joskus kauan kauan sitten poiminut kirpparilta massiivisen Kansainväliset kotiruokasuosikit-kirjan. Koko ajan oon miettinyt, että olikohan kirja virheostos, sillä osa tai oikeastaan lähes kaikki ohjeista on sellaisia, joita täytyy tavalla tai toisella soveltaa. Löytyyhän tuosta ohjeita vaikkapa hain tai miekkakalan valmistamiseen, mutta jotenkin musta tuntuu, ettei sellaisia aineksia taida täkäläisistä kaupoista löytyä. Nyt kun selailin kirjaa oikein ajatuksen kanssa ja tavailin ohjeita hieman perusteellisemmin, päätin että kirja saa ainakin vielä pysyä hyllyssä. Toki jos jossain vaiheessa täytyy tehdä keittokirjahyllyyn tilaa, lähtee tämä melko varmasti ensimmäisten joukossa.

Eilen tein ruoaksi jambalayaa kirjan ohjetta soveltaen. Ainesmääriä muuttelin hieman järkevämmiksi ja esimerkiksi safloriöljyn korvasin tavallisella rypsiöljyllä, samoin andouille-makkara vaihtui chorizoon. Tämä ruoka ottaa hieman aikaa, mutta on kyllä varsin helppo valmistaa ja ainakin mun mielestä tämä oli mukavan maukasta. 




Kana Jambalaya
(6 ann.)

500-600 g broilerin fileepihvejä
2 rkl öljyä
2 rkl voita
280 g chorizoa tai muuta mausteista makkaraa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ dl hienonnettua persiljaa
½ (n.70g) vihreää paprikaa
2 sellerinvartta
320 g tomaatteja kaltattuna
½ tl valkopippuria
ripaus mustapippuria
3/4 tl oreganoa
3/4 tl basilikaa
3/4 tl timjamia
3/4 tl valkosipulijauhetta
3/4 tl sipulijauhetta
2 tl worcestershirekastike
3 pisaraa tabascoa
6 1/4 dl vettä
2½ dl pitkäjyväistä riisiä
Päälle:
persiljaa

  Leikkaa broilerit sopiviksi suupaloiksi ja ruskista kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa. Lisää viipaloitu chorizo, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioitu paprika, viipaloidut sellerinvarret sekä kuoritut, kuutioidut tomaatit. Tomaattien kuori lähtee helposti irti, kun kastat tomaatit ensin kiehuvaan veteen. Jatka kuumentamista, kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon mausteet, vesi ja riisi.
  Vähennä lämpöä, peita ruoka kannella ja anna hautua hiljalleen 40-45 minuuttia. Ripottele päälle halutessasi tuoretta persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä ihan järjettömän hyvältä!! ☺ Etenkin kun näin supernälkäisenä sitä katselee.... Laitankin ohjeen korvan taakse!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, mun vastaukseni näemmä katosi jonnekin.... Mutta tuumailin vain, että nälkä on kyllä se paras mauste :) Vaikka tuo melkoista mössöä olikin, niin oli se ihan hyvääkin.

      Poista