13. helmikuuta 2015

Won't you be my valentine? - ystävänpäivän kakkutikkarit

Viime pääsiäisenä yritin tehdä ensimmäistä kertaa kakkutikkareita menettäen samalla sekä hermoni että kiinnostuksen koko juttua kohtaan. Olin jotenkin kuvitellut, että kakkutikkareiden teko olisi superhelppoa, senkun pyörittelee palloja ja kuorruttaa. Mutta eihän se niin yksinkertaista ollutkaan. Tuon episodin jälkeen ajatus kakkutikkareista jäi vaivaamaan ja nyt oli aika voittaa pelkonsa ja kokeilla noita kauhupalleroita uudelleen. Kiltisti kaivoin kirjahyllystä Kakkutikkarit-kirjan ja yritin valita jonkun helpon ohjeen. Ja mikäs sen parempi näin ystävänpäivän alla kuin pienet sydämen muotoiset leipomukset. 

Koska tosiaankin näiden tekeminen on mulle haasteellista, halusin noudattaa ohjetta tarkalleen. Kakkupohjan tein kirjan ohjeen mukaan ja kuorruttamiseen käytin kaapista löytyneitä Candy meltsejä. Suklaakakusta käytin tällä kertaa vain pienen osan ja lopun ahdoin pakastimeen odottamaan jotain muuta käyttöä. Osanhan olisi tietysti voinut syödä sellaisenaan, mutta kun suunnitelmissa oli leipoa vielä mustikkakakkukin, niin oli parempi laittaa ylimääräiset pois. Ei niitä herkkuja kuitenkaan aivan älyttömästi saa syötyä.

Liekö sitten tähtien asento oli suotuisa tai muuten vain hyvä päivä meneillään, sillä tällä kertaa näiden tekeminen ei ollut ihan niin haasteellista kuin viimeksi. Ei se kuorruttaminen vieläkään aivan putkeen mennyt, mutta paremmin kuitenkin. Huomasin muuten, että noissa meltseissäkin on eroa. Punaiset suklaat eivät tahtoneet millään sulaa ja massa jäi niin paksuksi, että jouduin ohentamaan sitä öljyllä. Lisäksi suklaa jäi aavistuksen rakeiseksi. Keltainen puolestaan suli kuin unelma ja kuorruttaminenkin luonnistui paremmin. Suklaata meni hieman vähemmän kuin ohjeessa. Tyttö tuli avuksi runoilemaan hempeitä sydämiin ja sai sitten samalla viedä pari ystävälleenkin. Mun elintarviketussit alkavat vaan olla niin hyvin käytettyjä, ettei kirjoittaminen mennyt ihan niin hyvin kuin ajateltiin. Mutta ajatus ja makuhan se tärkein on. 

Tuo suklaakakku oli muuten mukavan mehevää ja mielessä kävi, josko kokeilisi joskus käyttää sitä täytekakussa. Toki aika murenevainenhan se oli rakenteeltaan, mutta eiköhän sen jotenkin saisi leikattua.




Suloiset sydämet (suklaa cake popsit)
(24 kpl)

250 g suklaakakkua
150 g appelsiinituorejuustoa
Kuorruttamiseen:
noin 300 g punaisia Candy melts-nappeja (käytin noin 200g)
noin 300 g keltaisia Candy melts-nappeja (käytin noin 200g)
Lisäksi:
24 tikkua
elintarviketussi

  Murenna kakkupohja pieneksi muruksi kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa massa 24 yhtä suureen osaan ja muotoile käsin tai muotin avulla sydämen muotoisiksi. Nosta sydämet leivinpaperille ja nosta esimerkiksi leikkuulaudan päällä pakastimeen 15 minuutiksi. Sydämet eivät saa jäätyä, ainoastaan kovettua. Nosta sydämet tämän jälkeen jääkaappiin.
  Sulata Candy meltsit yksi väri kerrallaan mikrossa. Ota aina muutama sydän kerrallaan jääkaapista kuorrutettavaksi. 
  Kasta tikun pää noin 12 mm:n pituudelta kuorrutteeseen. Työnnä tikku sydämenmuotoisen kakkupallon keskelle puoleenväliin saakka. Kasta kakkupallo kuorrutteeseen ja napauttele tikkaria varovasti kulhon reunaan, jolloin ylimääräinen suklaa valuu pois. Kuorruttaminen on helpompaa, jos kulhossa on noin 7 cm:n syvyinen kerros kuorrutetta. 
  Työnnä kakkutikkarit stryroksiin tai aseta korkeaan juomalasiin kuivumaan. Kun kuorrute on täysin kuivunut, kirjoita haluamasi viesti elintarviketussilla. 




Suklaakakku cake popseille
(riittää noin 60 kakkutikkariin)

6 dl vehnäjauhoja
2½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g huoneenlämpöistä voita
5 dl sokeria
3 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
3½ dl huoneenlämpöistä maitoa

  Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota 23*33cm:n kokoinen kakkuvuoka. 
  Sekoita suuressa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Laita sivuun odottamaan.
  Vatkaa voita ja sokeria 5 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. Sekoita kananmunat yksitellen huolellisesti joukkoon. Sekoita joukkoon vaniljauute.
  Lisää kolmasosa jauhoseoksesta ja kaada joukkoon puolet maidosta. Sekoita ja lisää sitten taas kolmasosa jauhoista ja loppu maito. Lisää viimeksi loput jauhot ja nostele taikina sekaisin.
  Levitä paksu taikina kakkuvuokaan. Paista 35-40 minuuttia, eli kunnes kakkupohjan keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
  Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ennen kuin murennat sen kakkutikkareita varten. Jos mahdollista, valmista pohja edellisenä päivänä.


4 kommenttia:

  1. Ihania, milloinkohan itse saisi aikaiseksi kokeilla ekaa kertaa cake popseja =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kauan meni mullakin, että näitä sain tehtyä. Mutta ehkä täytyisi tehdä vähän useammin, niin oppisi samalla. Tuossa kirjassa on kaikkia supersöpöjä cake pops-ohjeita, mutta osa on vielä aivan liian vaikeita meikäläiselle.

      Poista
  2. Mä aina ihailen näitä cake popseja, mutten vielä ole uskaltautunut itse tekemään, vaikka tikutkin on jo ostettuna!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan viikonloppuna kakkupalloroita pyörittelemään :) Nämä on kyllä mukavia, pieniä suupaloja ja yksikin piisaa taltuttamaan makeanhimon.

      Poista