16. marraskuuta 2011

Lihapullissa olutta ja Auraa

Taas tuli testattua uusi versio lihapullista. Alunperin suunnittelin, että tästä olisi ruokaa parille päivälle, mutta ei tuo taida piisata. Turhan monta lihapullaa tuli koemaistettua paistovaiheessa. Täytyihän sitä testata, että ovat varmasti syömäkelpoisia :) Jälleen kerran alkuperäinen ohje on lähtöisin Me-lehdestä. Muuttelin kuitenkin hieman mausteita ja ainesten määriä. Laitan tähän tuon oman version ohjeesta. Aluksi taikina vaikutti hieman vetiseltä, mutta ei se sitten enää paistovaiheessa haitannut.

Sinihomejuustolihapullat

1 viipale täysjyväpaahtoleipää
1dl vaaleaa olutta
2 sipulia
tilkka öljyä
700g jauhelihaa
1tl mustapippuria
2tl suolaa
1tl paprikajauhetta
1tl valkosipulijauhetta
2 kananmunaa
100-150g Aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa

  Murustele leipäviipale kulhon pohjalle. Kaada olut päälle. Hienonna sipulit ja kuullota hetki tilkassa öljyä. Kaada sipulisilppu turvonneen leipäsilpun päälle. Lisää jauheliha, mausteet ja kananmunat. Sekoita ainekset sekaisin.
  Taputtele kämmenelle ohuehko taikinalevy ja laita levyn keskelle pieni nokare juustoa. Sulje levy ja pyörittele lihapullaksi. Paista lihapullat hissukseen keskilämmöllä öljytilkassa.

Lihapullien seurana ajattelin tarjota perunamuusia ja kerma-aurajuustokastiketta. Ja tietenkin salaattia. Kastiketta varten kaada pannulle parisen desilitraa ruokakermaa, murustele joukkoon haluamasi määrä aurajuustoa ja mausta pikkutilkalla lihafondia. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Joskus oon tehnyt tätä kastiketta niin, että ensin oon paistanut naudan pihvejä pannulla ja sitten tehnyt kastikkeen hyödyntäen lihoista irronnutta nestettä. Tällöin lihafondin voi jättää pois. Äärimmäisen helppoa ja hyvää!

2 kommenttia:

  1. ihana lihapullaohje! pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä. Taidan tulla sitten teille syömään kaikki lihapullat :DDD

    VastaaPoista