1. lokakuuta 2013

Everybody want a chocolate - muksujen suklaahippumuffinssit

Tyttö halusi koulun jälkeen leipoa kaverinsa kanssa muffinsseja. Mikäs siinä, kun kerran homma tuntuu likoilta sujuvan. Ohjeen saivat valita taas itse, enkä muutenkaan pahemmin tyttöjen perään katsonut leipomisvaiheessa. Oikeastaan painuin pikkumiehen kanssa ulos, ettei pyörittäisi jaloissa. Sen verran avitin, että kokeilin muffinssien kypsyyden tikulla, kun munakello ei lähtenytkään raksuttamaan ja paistoaika ei siten ollut tiedossa. Muuten leipominen oli sujunut ongelmitta, mutta suklaahiput olivat loppuneet kesken. Fiksuina likkoina laittoivat taikinaan sitten hieman Marianne-rouhetta ja ne sopi kyllä näihin oikein hyvin. Ilomielin päästän likat leipomaan jatkossakin ja voin vallan mainiosti toimia laaduntarkkailijana :)

Ohjeen tytöt nappasivat samaisesta "Kuppikakut"-kirjasta kuin mistä aiemmin tekemiensä suklaasydänmuffinssienkin ohjeen löysivät.

Suklaahippumuffinssit 
(10-12kpl)

100g vehnäjauhoja
0,75tl leivinjauhetta
100g pehmeää voita tai margariinia
100g sokeria
2 isoa kananmunaa kevyesti vatkattuna
100g tummaa suklaata rouhittuna tai valmiita suklaahippuja (osan voi korvata Marianne-rouheella)

  Kuumenna uuni 190 asteeseen. Aseta muffinipellille 10-12 paperivuokaa. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon. Lisää voi, sokeri ja kevyesti vatkatut munat ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Kääntele joukkoon suklaarouhe.
  Lusikoi taikina paperivuokiin. Paista kuumassa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kohonneita, kullanruskeita ja tuntuvat kosketettaessa kiinteiltä. Kypsyyden voi testata myös painamalla tikun muffiniin. Jos tikkuun ei jää taikinaa, ovat muffinssit kypsiä.
  Nosta ritilälle ja anna jäähtyä.



4 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa!!! :) Kohta saadaan luettavaksi toinenkin blogi Kääpiölinnasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Mä luulen, että siihen saattaa mennä vielä aikaa. Mutta jos likoilla kärsivällisyys piisaa, niin mikä ettei :D

      Poista
  2. Kuulostaapas hyvältä. :) Kivaa kun lapsetkin välillä innostuvat keittiöpuuhiin, vaan jotenkin kummasti heidän tekeleitään varjellaan ja ehkä armosta luovutaan yhdestä palasta. Näin meillä :D Viime viikolla herkuteltiin pojan tekemillä muffinsseilla, itse googlasi ohjeen ja kirjoitti paperille ylös. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reipas poika :D Tottahan kaikki maistuu paremmalta, kun on itse nähnyt niiden eteen vaivaa. Ihanaa, kun lapset haluaa viettää aikaa keittiössä. Ei sitä muuten opi :)

      Poista