Pitkästä aikaa innostuin tekemään vispipuuroa. Tällä kertaa laitoin puuroon luumuja ja kauramannasuurimoita, jotta saisi senkin paketin kaapista kuleksimasta. Suurimoita lisätessä pälkähti päähän, että luumujen kanssa voisi kanelia sopia oikein hyvin, joten heitin sekaan vielä pienen kanelitangon. Ehkä tuo olisi kannattanut lisätä jo luumuja keitettäessä, mutta hyvä tuli näinkin.
Kanelinen luumu-kauravispipuuro
5 tuoretta luumua
1l vettä
1-1,5dl sokeria
2dl kauramannasuurimoita
1 kanelitanko
Huuhtele luumut huolellisesti, jaa kahtia ja poista kivet. Kuutioi
puolikkaat pieniksi kuutioiksi. Laita vesi ja luumukuutiot kattilaan ja
keitä, kunnes luumut ovat soseutuneet.
Lisää maun mukaan sokeria ja mannasuurimot vähän kerrallaan samalla
hyvin vatkaten. Laita kanelitanko joukkoon ja anna kiehua miedolla
lämmöllä noin 15 minuuttia.
Jäähdytä puuro huolellisesti, poista kanelitanko ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti