9. lokakuuta 2013

What a splendid pie - hävikkiherkkuna jauheliha-aurajuustopiirakkaa

Joku aika taaksepäin innostuin ostamaan kokeeksi Oltermannin uutta cheddarjuustoa. Kyseinen juusto ei meidän perheessä saanut mitenkään innostunutta vastaanottoa, joten täytyy yrittää käyttää se jotenkin toisin. Oltermannin lisäksi jääkaapista löytyi purkki uutta, pehmeää aurajuustoa, joka ei myöskään herättänyt suurempia intohimoja. Pehmeä aurajuusto on maultaan yhtä hyvää kuin tavallinenkin, mutta koostumus tökki. Kun ylimääräisille juustoille täytyi keksiä käyttöä, innostuin leipomaan jauhelihapiirakan. Vaikkei kumpikaan juusto sellaisenaan perheelle kelvannut, niin piirakkaan ne sopivat oikein hyvin! Etenkin tuo pehmeä Aura sulautui hyvin muuhun täytteeseen. Piirakan tein taas sen mukaan mitä kaapista sattui löytymään.




Jauheliha-aurajuustopiirakka

Pohja:
1dl perunamuusijauhetta
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl oreganoa
1dl sulatettua voita tai margariinia
1dl maitoa
Täyte:
n.200g jauhelihaa
1 sipuli
2 isohkoa valkosipulinkynttä
0,5-1tl suolaa
0,5tl valkosipulijauhetta
0,5tl paprikajauhetta
ripaus pippurisekoitusta
0,5 keltainen paprika
0,5prk(à125g) pehmeää Aurajuustoa
Lisäksi:
2-3dl Oltermanni Cheddaria raastettuna
2 kananmunaa
2dl kermaa

  Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu rasva ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levähtää täytteen valmistamisen ajan.
  Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää ruskistamisen loppupuolella hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta jauheliha suolalla, valkosipulijauheella, paprikajauheella ja pippurisekoituksella.
  Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle noin puolet juustoraasteesta. Levitä juustoraasteen päälle jauheliha, kuutioitu paprika ja pehmeä aurajuusto pieninä nokareina.
  Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää joukkoon kerma ja loppu juustoraaste. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada täytteen päälle.
  Kypsennä piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen tarjoilua.




2 kommenttia:

  1. Nam nam, suolaiset piirakat on ihan parhaita! Ja varsinkin tähän tarkoitukseen, että hävittää ylimääräiset ruoat jääkaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikeastaan sun "syy", kun piirakan tein :D Mä oon ihastellut sun viimeaikaisia leipomuksia kuola valuen, joten suolaista piirakkaa oli saatava.

      Poista