Yli jääneille voitaikinalevyille täytyi keksiä jotain käyttöä, joten taikuroin iltapalaksi pieniä sipulipiiraita. Näitä meillä tehdään aina silloin tällöin ja ovat kyllä varsinaisia herkkupaloja. Tai siis jos sipulista tykkää... Tällä kertaa laitoin mukaan salaattijuustokuutiopurkin loput, joskaan ihan joka piirakkaan ei juustoa piisannut. Hyviä ovat ilman juustoakin.
Pienet juusto-sipulipiiraat
(10kpl)
1pkt(500g) voitaikinalevyjä
3 sipulia
1-2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
1rkl salaattijuustokuutioiden öljymarinadia tai rypsiöljyä
0,5-1rkl punaviinietikkaa
0,5tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
0,5tl timjamia
salaattijuustokuutioita
Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt puoliksi. Viipaloi kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit joko juuston öljymarinadissa tai rypsiöljyssä pannulla. Mausta hieman pehmenneet sipuliviipaleet suolalla, pippurilla, timjamilla ja etikalla. Nostele sipuliseos taikinalevyjen keskelle ja laita halutessasi sipulien päälle feta- tai salaattijuustokuutioita päälle. Kypsennä piiraita 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa hieman lämpiminä.
Nam... ja vaikka viileetä valkkaria :)
VastaaPoistaMä oon hirvittävän huono juomaan viinejä, mutta voisit kyllä suositella mulle jotain helposti juotavaa, joka sopisi tällaisten kanssa :) Punkkuakaan en ennen juonut, mutta se jo laskee. Lasillinen komeilee tuossa vieressä :)
PoistaNämä sopii hyvin myös glögin kanssa... joulun alla hyvä juttu!
VastaaPoistaOi, täytyypä kokeilla! Kiitos vinkistä :)
PoistaHmm mullakin olis muutama taikinalevy pakkasessa ja yllättäen sipulia löytyy. Saatan joutua tekemään näitä :D
VastaaPoistaMä voin sitten tulla auttamaan syömisessä, jos ei teille maistu :D
Poista