10. lokakuuta 2013

I want to cook you a soup that warms your soul - omituinen chili-hernesoppa

Eilinen soppa oli kaikessa häkeltävyydessään ihmeen hyvää. Tai ainakin mun korvaan valkosipulilla ja chilikastikkeella maustettu, jauhelihasta tehty hernekeitto ei ensimmäisenä kuulosta kovin houkuttelevalta. Mutta kyllä tämän aivan kelvollista täytyi olla, jos hernekeittoa inhoavat lapsetkin suostuivat tätä syömään! Pakko myöntää, että jollain omituisella tapaa chilikastike ja valkosipuli sopivat kuin sopivatkin hernekeittoon. Ja mitä enemmän chilikastiketta ruokaan lisäsi, sen parempaa siitä tuli. Voi siis tehdä toistekin. Ohjeen kaivoin jälleen kerran nostalgiakorttilaatikon kätköistä.

Chilikeitto

2l vettä
4dl kuivia herneitä
3 lihaliemikuutioita
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
200-400g jauhelihaa
2-3rkl chilikastiketta
suolaa tarvittaessa
2rkl hienonnettua persiljaa

  Pane huuhdotut herneet edellisenä iltana likoamaan kylmään keitinveteen. Pane keitos kiehumaan. Lisää noin tunnin kuluttua joukkoon lihaliemikuutiot, sipulit viipaleina ja murskattu valkosipuli.
  Jatka keittämistä ja murenna jauheliha mukaan kiehumaan vajaan tunnin kuluttua. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta. Kun herneet ovat kypsyneet ja osaksi soseutuneet, mausta keitto chilikastikkeella. Tarkista lopuksi suolan määrä.
  Ripottele hienonnettu persilja keiton pinnalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti