18. lokakuuta 2013

You want-a some-a lasagna magnifico - aurajuusto-broilerilasagne!

Kuten kaikki varmasti tietää, ei keittiön puolella aina mene kaikki ihan putkeen. Minä ainakin säädän ja sähellän jatkuvasti ja joskus kokkailut menee täysin poskelleen, vaikka kuinka tekisi parhaansa tai noudattaisi ohjetta. Porttikielto omaan köökkiin voisi näinä mämmikourapäivinä olla tarpeen... Jos toimii oikein nopeasti, niin voi käydä Habanerokitchenissä kertomassa omat kommelluksensa ja samalla osallistua arvontaan. Ja jos ei omia juttuja halua jakaa, niin aina voi käydä hihittelemässä muiden mokailuille. Aikaa osallistua on huomiseen lauantaihin klo 12.00 saakka. Arvontaan pääset tästä... Huom! Postauksen kuva ei sovellu heikkohermoisille.

Mulla sen sijaan oli keittiössä tänään ihan ok päivä, väsymyksestä huolimatta. Jo aiemmin tällä viikolla oli tarkoitus testata Maistuis varmaan sullekin!-blogista löytynyttä aurajuusto-broilerilasagneohjetta, mutta tuon sairaalasäädön vuoksi homma sitten jäi. Tänään ehdin vihdoin ja viimein ruoan tehdä. Hieman sovelsin ohjetta, jotta muksuillekin kelpaisi. Paprikan, chilin, broilerimausteen ja curryn jätin pois ja laitoin tilalle sambal oelekia. Aluksi ruoka oli hieman omituista, mutta loppujen lopuksi se olikin oikein hyvää! Etenkin illalla uudelleen lämmitettynä maistui vallan mainiosti. Voin siis tehdä toistekin :) Suuren suuret kiitokset Katjalle ihanasta ohjeesta!



Aurajuusto-broilerilasagne

lasagnelevyjä
Broilerikastike:
ruokaöljyä
500g maustamattomia broilerin suikaleita
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
1prk paseerattua tomaattia
1dl vettä
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
2tl sambal oelekia
1tl ruokokidesokeria
1tl suolaa
basilikaa
oreganoa
mustapippuria myllystä
Aurajuustokastike:
3-4rkl voita
3-4rkl vehnäjauhoja
7dl maitoa
1pkt Aurajuustoa
maun mukaan suolaa
Lisäksi:
1 pieni prk persikoita
Pinnalle:
juustoraastetta

  Ruskista broilerin suikaleet pannulla öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuullota kasvikset pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää joukkoon ruskistetut broilerisuikaleet, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja mausta kastike. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä sen aikaa, kun valmistat juustokastikkeen.
  Sulata kattilassa voi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä hetken aikaa sekoitellen. Lisää maito joukkoon vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Murenna joukkoon Aurajuusto ja keitä, kunnes juusto sulaa. Mausta kastike maun mukaan suolalla.
  Levitä uunivuoan pohjalle broilerikastiketta, kuutioituja persikoita ja juustokastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä ja toista kerroksia niin kauan kuin aineksia riittää. Päällimmäiseksi tulee lasagnelevyjen päälle juustokastiketta. Ripottele pintaan lopuksi reilusti juustoraastetta ja kypsennä lasagne uunissa 180 asteessa n. 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoamista.


Ja sitten vielä hieman piristystä perjantaihin. Ihana Weird Al Yankovic ja La lasagna :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti