2. tammikuuta 2014

Where is grandma? It's time to eat... - Salaatti isoäidin tapaan

Isoäidin salaatti kuuluu mun lempisalaatteihin. Ja etenkin silloin, kun kastike tehdään kermavaahdosta. Eihän tämä mitään dieettiruokaa ole, mutta hyvää joka tapauksessa! Salaatista liikkuu monia eri versioita, mutta tämä on mulle se mieluisin. Kaprikset tuo salaattiin mukavan lisän ja tomaattia täytyy olla reilusti. Salaatin ulkonäköön en kauheasti jaksanut tällä kertaa panostaa, vaan lähinnä tuo näyttää epämääräiseltä mönjältä. Mutta eipä tuo kammottava ulkoinen olemus onneksi makuun vaikuta. 




Salaatti isoäidin tapaan 

1 ruukku lehtisalaattia
0,5 kerää jääsalaattia
2-3 isoa tomaattia
0,5 kurkkua
2 keitettyä kananmunaa
Kastike:
1 keitetyn kananmunan keltuainen
1,5dl kuohukermaa
suolaa
sokeria
(valkopippuria)
1rkl sinappia
1-2tl väkiviinaetikkaa
Koristeluun:
1 keitetyn kananmunan valkuainen
1rkl kapriksia

  Huuhtele ja revi salaatit kulhoon. Lohko tomaatit, suikaloi kurkku ja lisää ne salaatin joukkoon.Viipaloi tai lohko keitetyt kananmunat ja lisää salaattiin. Sekoita varovasti.
  Hiero kastikkeeseen tuleva keltuainen hienoksi haarukalla. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi, lisää joukkoon hienonnettu keltuainen ja mausteet. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita varoen. 
  Silppua yli jäänyt valkuainen hienoksi ja ripottele se kapristen kanssa salaatin pinnalle.

3 kommenttia:

  1. Hyvää on tällainen vanhanajan salaatti. Epämääräisen näköiset mönjät maistuvat usein yllättävän hyviltä.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä oon minäkin :) Monesti ne omituiselta näyttävät ruoat osoittautuvat oikein herkullisiksi.

      Poista
  2. Komppaan Katjaa sanasta sanaan :)

    VastaaPoista