19. lokakuuta 2013

After forever - Kääpiölinnan Kuohuva Kassler

Viikolla tein Sulo Vilénit ja ostin pakastimeen kaksi isoa kasslerpalaa, kun sai niin halvalla... No, sen verran täytyy sanoa, että nämä ostokset eivät olleet niin epäonnistuneita, kuin kyseisessä sarjassa aikoinaan. Tosin sen verran ahdasta pakastimessa alkaa olla, että päätin laittaa toisen paloista jo nyt. Mausteseos tehtiin ukon kanssa yhteistuumin. Ukko saneli ainekset, minä päätin määrän. Hieman mua epäilytti, että mitähän tuosta tulee, mutta kyllä sitä täytyy vaan oppia luottamaan ukonkin makuaistiin. Loppujen lopuksi oli oikein onnistunut lihapala. 

Aluksi laitoin lihan uuniin sellaisenaan ja vasta myöhemmin lisäsin joukkoon olutta ja sipulia. Ainakin osan oluesta olisi toki voinut lisätä aiemminkin, mutta siinä vaiheessa kun laitoin lihan uuniin, oli se vielä kaupassa. Tosin näin lihaan tuli ihanan rapsakka pinta ja sisältä oli pehmeää ja mehevää. Sipuleista tuli melkein liiankin pehmoisia, joten ne voisi lisätä myöhemmin. Olueksi valikoitui paikallisen pienpanimon Kuohu Valioluokka Stout. Siinä kun on sopivasti makua tällaisiin ruokiin. Ja muutenkin on varsin kelpo olut, eikä hintakaan päätä huimaa. Jos jotain tekisin toisin, niin suolaa saisi olla hitusen enemmän.

Liha ja ylipehmeät sipulit ängettiin tällä kertaa maalaispatongin sisään ja nautittiin oluen kera. En voi sanoa muuta kuin... voi pojat! 



Kääpiölinnan kuohuva kassler

n.1,4kg kassleria palana
Mausteseos:
2tl sambal oelekia
2tl valkosipulimurskaa
2tl suolaa
2tl paprikaa
2tl tummaa kaakaojauhetta
1tl ruokokidesokeria
jauhettua mustapippuria
2tl öljyä
Lisäksi:
1tlk(0,33l) Kuohu Valioluokka Stoutia
6-7 pientä sipulia

  Sekoita maustetahnan ainekset keskenään ja hiero seos lihan pintaan. Laita liha muovipussiin, sulje pussi tiiviisti ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Nosta liha pataan ja kypsennä 125 asteisessa uunissa ensin 2,5 tuntia. Lisää joukkoon olut ja sipulit (sipulit voi lisätä myöhemminkin), laita kansi päälle ja kypsennä vielä reilu 3 tuntia. Liha saa olla ylikypsää. 
  Nosta pata uunista ja anna lihan levätä hetken. Tarjoile patongin välissä tai perunamuusin kera.



7 kommenttia:

  1. Nam, herkullisen kuulloinen kassler. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aika herkkua tuo olikin. Suuri osa on jo kadonnut parempiin suihin :)

      Poista
  2. Oijoi, mikä makupala... Onneksi on vatsa täynnä ;)

    VastaaPoista
  3. Voih...kateellisena katselen tätä settiä!! :) *slurps* kelpaisi kyllä tuo patonki & olut!

    VastaaPoista