14. lokakuuta 2013

I want it all and I want it now! - järjettömän hyvä banaani-suklaatiikerikakku

Nyt löytyi sellainen kakku, jonka kypsymisen odottelu on silkkaa kidutusta ja maku sellainen, että tekisi mieli itkeä tai kipittää kakku kainalossa nurkan taakse piiloon, ettei kukaan muu vahingossakaan pääsisi siihen käsiksi. Ja kyllä, ihminen joka ei liiemmälti makeista banaanileivonnaisista piittaa, uskaltaa moisen väittämän kirjoittaa ja julkaista. Lyhyesti todettakoon Queenin sanoin: I want it all! 

Koko päivän oon ollut ihmeellisen levoton ja iltasella päätin purkaa ylimääräisen energian leipomiseen. Tiikerikakku on kummitellut päässäni siitä lähtien, kun Mustikkasuun Heidi ja Pampulan Paakkelssien Päivi julkaisivat omat versionsa kyseisestä herkusta. Kun sattumalta löysin mapeistani banaani-suklaatiikerikakun ohjeen ja keittiön pöydällä komeili muutama mustanpuhuva banaani, ei valinta leipomuksen suhteen ollut kovinkaan vaikea. Silläkin uhalla, etten tosiaankaan ole banaanileivonnaisten suurin ystävä, halusin kakkua testata. Ja onneksi testasin. Tämä oli hyvää! Joskin tuo kahvi-suklaaraita olisi saanut maistua hieman enemmän, sillä sen taikina oli todella namia. En tiedä mitä tapahtuu, jos/kun kakku saa seistä huomiseen. Huomasin vain ohjeen alkuperää googlettaessa, että kakusta liikkuu kaksi eri versiota. Toisessa suklaataikinaan lisätään 0,5 desiä kahvia, toisessa vain 2 ruokalusikallista. Kumpikin lienee oikein. Mutta, kiitos ohjeesta lähtee jälleen kerran Pirkan suuntaan.



Banaani-suklaatiikeri
(20kpl)

200g voita tai margariinia
2dl sokeria
3 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Banaanitaikinaan:
1tl sitruunan raastettua kuorta
1rkl sitruunamehua
1 iso tai 2 pientä banaania (2dl soseutettuna)
Suklaataikinaan:
2rkl kaakaojauhetta
0,5dl vahvaa kahvia
Vuokaan:
margariinia
korppujauhoja

  Voitele ja jauhota noin 1,8 litran kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon.
  Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Kuori ja soseuta banaani. Mausta banaanisose sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Lisää banaanisose isompaan taikinaan, kaakaojauhe ja kahvi toiseen. Levitä taikinat kerroksittain kakkuvuokaan niin että pohjalle, keskelle ja pinnalle tulee vaalea banaanitaikinakerros. (Laitoin banaanikerroksen vain pohjalle ja päälle.)
  Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla runsas tunti. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen. Jos maltat.


10 kommenttia:

  1. Nyt tuli sellaiset kehut, että otin ohjeen samantein ylös! En myöskään ole liiemmin välittänyt banaanileivonnaisista, mutta kehujesi jälkeen uskaltaudun koittamaan tätä ohjetta sitten kun banaanit seuraavaksi uhkaavat saada liikaa mustaa väriä pintaansa :) Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sitten miten kävi :) Aamulla täytyi vielä testata, että oliko kakku todella niin hyvää kuin väitin ja oli se. Toivottavasti sinäkin tykkäät!

      Poista
    2. Nyt tuli kakku testattua pienin muutoksin ja todettua todella hyväksi! Tämä oli varmaan ensimmäinen kuivakakku joka onnistui! Banaanikaan ei tässä maistunut, se toi vaan ihanaa mehevyyttä. Ainoo oli, että tuo suklaakahviraita kuivui mulla hieman liikaa. Syytän uunia ja kakkuvuokaa, sillä ne on ilmeisesti olleet jokaisen epäonnistuneen kuivakakun taustalla. Tällä kertaa paistoin reilusti alle annetun ajan ja varmaan vieläkin olisi voinut lyhentää kypsymisaikaa. Päivittelen kakun vielä blogiin jossain vaiheessa. Kiitos vielä ohjeesta! :D

      Poista
    3. Nuo uunit on kyllä niin erilaisia :) Meidän vanha uuni toimii välillä hyvin, välillä on tosi laiska. Siksi etenkin leivonnaisten paistaminen on välillä haasteellista.

      Mutta kiva, että ohjeesta oli iloa! Käyn kurkkimassa ohjetta, kunhan sen päivität. Vaikka käyn mä muutenkin kuolaamassa sun herkkuleivonnaisia vähän väliä :D

      Poista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä. Vähän uutta makua tiikerikakkuun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelu virkistää :) Ja banaanikakuksi ei ollenkaan hullumpi.

      Poista
  3. Samoin, minä otin ohjeen kyllä heti talteen, sen verran hyvät kehut tuli tälle luomukselle!! :) Josko tästä vaikka keksisi Halloweeniksi jotakin. Viime vuonnakin taisin käydä Kääpiölinnasta nappaamassa ohjeen Halloween muffinsseille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :D Mitenkähän tuosta sais vaikka punaisen... ?!? Sitten hirmuisesti kaikkia ällöttäviä matokarkkeja päälle :D

      Poista