2. lokakuuta 2013

Spicy delight - mausteinen liha-papupata

Syksy ja talvi on meillä pataruokien kulta-aikaa! Erilaisia lihaisia patoja tulee tehtyä melko usein ja kunhan tuon puuhellan ottaa taas käyttöön, niin tahti vaan kiihtyy. Ihanaa! Tottahan puuhellaa täytyy enemmän vahtia ja puita täytyy lisäillä vähän väliä, mutta on siinä silti vaan oma juttunsa. Ruoat maistuvat mukamas paljon paremmilta "Almalla" valmistettuna.

Tämänkertaisen liha-papupadan tein vielä padassa liedellä. Ohjeen olen kopsannut joskus aika päiviä sitten Pirkasta, joskin valmistusohje näyttää muuttuneen vuosien varrella. Pirkan sivuilta löytyi kyllä sama ohje, mutta siinä ruoka valmistettiin hieman toisin. Itse tein ruoan mappeista löytyneen ohjeen mukaan. Pakko sanoa, että tämä ruoka oli kyllä hyvää! Ihanan mureaa lihaa ja todella maukas, sopivan mausteinen liemi. Ja mikä parasta, molemmat ipanat söivät tätä hyvällä ruokahalulla! Se kun ei ole itsestäänselvyys liharuokien ollessa kyseessä. Jouduin lupaamaan tytölle, että teen tätä toistekin :)

Mausteinen liha-papupata
(6ann.)

1kg naudalihakuutioita (esim. sisä- tai kulmapaistia tai palapaistikuutioita)
0,5dl oliiviöljyä
2tl kuminaa
1tl fenkolia
1-2 sipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
1tlk(70g) tomaattipyreetä
2-3dl vettä
2 lihaliemikuutiota
0,5tl rouhittua mustapippuria
0,5tl chilijauhetta
1tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
0,5tl tabascoa
Pinnalle:
hienonnettua persiljaa

  Kuumenna kuminaa ja fenkolia hetki öljyssä paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä tomaattipyree. Kiehauta sekoitellen. Lisää vesi ja liemikuutiot. Mausta mustapippurilla ja chilijauheella. Kiehauta.
  Lisää kattilaan lihakuutiot ja anna niiden kiehua hiljalleen kannella peitettynä 1-1,5 tuntia tai kunnes ovat sopivan mureita. Lihoja ei tarvitse ruskistaa etukäteen, jos et halua. Lisää pavut kastikkeineen ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Mausta lopuksi tabascolla. Ripottele pinnalle persiljaa.
  Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin sekä raikkaan salaatin kera.





2 kommenttia:

  1. Nyt tuli niin hyvä myyntipuhe, että pakkohan tätä on joskus testata!
    Meillä tuo isäntä vaan ei voi sietää papuja, mutta saa sitten ronkkia ne halutessaan pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko jatkaa myyntipuhetta vielä hieman.. Ruoan jälkeen tyttö lähti kaverilleen, tuli puolen tunnin kuluttua kotiin ja kysyi, että saako hän syödä vielä vähän :D Enhän mä voinut kieltääkään :D

      Kuminan ja fenkolin maku tässä oli aika voimakas, sillä ajattelin ettei ipanat piittaisi. Pavut on onneksi helppo nyppiä pois, jos ei niistä piittaa :) Ja niitä on loppujen lopuksi aika vähän tuohon ruokamäärään suhteutettuna.

      Poista