7. lokakuuta 2013

The final countdown - RakettiSpagetit laatikossa

Arkiruokalinjalla jatketaan taas. Tämä maukas laatikko kelpaa meillä niin muksuille kuin aikuisillekin. Jopa niin hyvin, että tästä ei riitäkään evästä kahdelle päivälle, kuten ensin suunnittelin. Paras palaute taisi olla, kun pikkumies tuumasi, että "äiti, tämä on hyvää". Ihanaa :) Sitä kun ei kovin usein kuule. Tai se kun neiti lappaa onnellisena pari lautasellista ruokaa kitusiin ilman nurinoita tai ruoan siirtelyä lautasen reunalta toiselle. Ohje tähän ruokaan on löytynyt aikoinaan Yhteishyvästä, mutta oon sitä vuosien varrella hitusen muutellut.

Raketti-spagettilaatikko

1pss(350g) rakettispagettia tai pätkittyä spagettia
400g jauhelihaa
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
öljyä
2prk(à70g) tomaattipyreetä
0,5-1tl suolaa
ripaus sokeria
1tl timjamia
1tl basilikaa
2 kananmunaa
5dl maitoa
Pinnalle:
juustoraastetta

  Kiehauta spagetti puolikypsäksi. Ruskista rasvassa jauheliha, silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää tomaattipyree, suola, sokeri ja mausteet. Sekoita keskenään valutettu spagetti ja jauhelihaseos ja kaada seos uunivuokaan. 
  Yhdistä munat ja maito ja kaada seos vuokaan tasaisesti. Ripottele päälle juustoraaste, peitä vuoka foliolla ja paista 175 asteen lämmössä 45 minuutin ajan. Ota folio pois, nosta lämpö 225 asteeseen ja paista edelleen noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  Tarjoa porkkanaraasteen tai raikkaan salaatin kera.


7 kommenttia:

  1. Olen pitkään miettinyt mittasuhteita rakettispakettilaatikkoon. Maistuisi nimittäin täälläkin ;)
    Resepti talteen ja saan tyytyväisiä syöjiä pöydän täydeltä :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän sattui sitten hyvin :) Kaikessa tavallisuudessaan tämä on vaan hyvää. Ja parasta taitaa olla se juustokerros vuoan päällä. Juustoa ei siis kannata säästellä.

      Poista
    2. Oli niin hyvää ja kaikille maistui :)

      Poista
  2. Tohon juustokuorrutukseen kiinnittyi heti munkin huomio, mä niin rrrrakastan sitä! Tätä täytyy tehdä, sillä arvaan jo nyt että kuopus tulee olemaan hurmiossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kuopukselle kelpaa :) Ja kuori sinä nuo parhaat palat päältä :D

      Poista
    2. Niinhän minä aina teen! ...jos vaan ehdin ;)

      Poista