24. huhtikuuta 2014

I hear the call of temptation - houkuttelevan herkullinen kinkku-aurajuustokiusaus

Tällä viikolla ruokalista on suunniteltu pitkälti sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Eilinen ruokakin syntyi viikonlopulta jääneistä muksujen pizza-aineksista, kinkusta ja aurajuustosta. Hävikkiherkuksi oikein kelpo ruoka, joskin aurajuustoa olisi kyllä voinut olla enemmänkin. En tiedä onko vika mun perunoissa vai uunissa, mutta jostain syystä kiusauksien kypsyminen kestää aina tuhottoman kauan. Tämäkin oli uunissa reilun 1,5 tuntia ja sitten vasta perunat olivat sellaisia, että niitä sai purtua. Mutta onhan se niinkin, että hyvää kannattaa odottaa ja kun ajoissa sai ruoan uuniin, ei pitkä paistoaikakaan haitannut.




Kinkku-aurajuustokiusaus

1kg perunoita
250-300g kinkkukuutioita
1 sipuli
70g aurajuustoa (voisi olla enemmänkin)
2dl ruokakermaa
2dl maitoa
1tl suolaa
mustapippuria
margariinia vuoan voiteluun

  Suikaloi kuoritut perunat ohuiksi suikaleiksi. Levitä puolet perunasuikaleista voidellun vuoan pohjalle. Laita päälle kinkkukuutiot, hienonnettu sipuli sekä murusteltu aurajuusto. Levitä loput perunasuikaleet päälle. Sekoita maito, kerma ja mausteet keskenään ja kaada vuokaan. 
  Kypsennä kiusausta 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla.

Neidin purukalustosta sen verran, että aamulla käytiin hammaslääkärissä ja kaksi etuhammasta oli selvästi iskun saaneet. Lisäksi neidin nenänvarsi tummui yön aikana hieman. Ei onneksi pahasti, mutta kyllä sen mustelman huomaa. Hampaat kuvattiin ja nyt odotellaan paranevatko itsekseen. Jos ei, niin sitten uudestaan hammaslääkäriin. Onneksi saatiin sama mukava lääkäri kuin viimeksi, mutta silti toivon, ettei aivan näin tiuhaan tarttisi käydä häntä moikkaamassa. 

4 kommenttia:

  1. Nämä kaikenlaiset perunakiusaukset ja -paistokset, jotka muhivat uunissa kauan, ovat meidän Isännän suurinta herkkua, laitan tämän korvan taakse, luulen että hällä toimisi tämä kinkku + aurajuusto-yhdistelmä oikein hyvin. Kysyitkö hammaslääkäriltä, etteivät ne kolauksen saaneet hampaat pikkuneidillä vaan ala tummua, mun työkaverin pojalla kävi niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieli olisi tehnyt laittaa sekaan vielä ananaspurkin jämät, mutta sitten ei meillä ukko olisi piitannut. Onhan nämä niin ihanan vaivattomia ruokia. Suurin homma on kuoria perunat ja sitten valmistuukin melkein itsestään.

      Enpä hoksannut kysyä hampaan tummumisesta! Kuinkahan nopeasti väri muuttuu, jos on muuttuakseen?

      Poista
  2. Tuo futisliha näki tämän ja totesi että teillehän meidän pitäisi muuttaa :D mites se pikkumiehen huone, sinnehän sopis hyvin parit lähistöllä työskentelevät :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina sopu sijaa antaa, tosin teidän sänky ei pikkumiehen kammariin mahtuisi. :D

      Poista